Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι στα σχολεία του Δήμου Παλλήνης

Το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης, συνεχίζει το Πρόγραμμα Σωματομετρικού και Οδοντιατρικού Ελέγχου για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Παλλήνης (2013-Ιούνιος 2014), σε συνεργασία με εθελοντές Ιατρούς.

Η συμμετοχή των μαθητών είναι εθελοντική, κατόπιν της έγγραφης συγκατάθεσης των γονέων.

Η εφαρμογή του προγράμματος θα γίνει διαδοχικά σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, σύμφωνα με πρόγραμμα που θα καταρτίσει το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης, σε συνεργασία με τους εθελοντές Ιατρούς και τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων. Οι μαθητές και οι γονείς θα ενημερωθούν από τους Διευθυντές των σχολείων για τις ημερομηνίες εφαρμογής του προγράμματος.

Την ομάδα διεξαγωγής του προληπτικού ελέγχου στελεχώνουν αρχικά, ο εθελοντής ορθοπεδικός κος Νικητόπουλο Κωνσταντίνο, η οδοντίατρος του Τμήματος Υγείας του Δήμου Παλλήνης κα Ανθή Παπαθανασίου και η νοσηλεύτρια κα Θώμου Βασιλική, και θα ενημερώνει εγγράφως τους γονείς για την αναγκαιότητα περαιτέρω ιατρικής εξέτασης του παιδιού, ανάλογα με τα ευρήματα. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου (Φειδιππίδου 22β) - Δημοτικό κατάστημα Παλλήνης, τηλέφωνα :210-6600821-22 & 24 και στα Δημοτικά Ιατρεία Παλλήνης, Υψηλάντου 3, τηλέφωνο 210-6668888.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη 23 Οκτωβρίου έγινε πλήρης προληπτικός ιατρικός έλεγχος μαθητών άπορων και ανασφάλιστων οικογενειών του 1ο Δημοτικού Σχολείου Γέρακα, κατόπιν αιτήματος του Διευθυντή του Σχολείου προς τα Δημοτικά Κοινωνικά Ιατρεία Παλλήνης και σε συνεννόηση με το Σύλλογο Γονέων.