Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους το διήμερο αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης

Την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας διάλεξε αυτή τη φορά ο Δήμος Παλλήνης προκειμένου μέσα από μια μεγάλη μουσική εκδήλωση να συγκεντρώσει τρόφιμα και φάρμακα για τις αντίστοιχες κοινωνικές δομές του. 

Την Πέμπτη λοιπόν 16 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και των Γεράσιμου Ανδρεάτου, Καλλιόπης Βέττα, Ηλία Ζούτσου, Βασίλη Λέκκα, Γιώτας Νέγκα, Μπέττυ Χαρλαύτη και της νεανικής Χορωδίας "Εμπνευσις", πραγματοποιήθηκε στο μουσικό σχολείο Παλλήνης μια βραδιά αλληλεγγύης που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, τόσο από των όγκο των προσφερόμενων που συγκεντρώθηκαν όσο και από την μαζικότητα της συμμετοχής των κατοίκων του Δήμου. 

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύθηκαν οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που σε πείσμα των καιρών πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αλλά και οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της σχολικής χρονιάς 2013-2014, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τον προσωπικό τους χρόνο σε όσα παιδιά το έχουν ανάγκη.

Την επόμενη ημέρα,Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, μια μεγάλη γιορτή στήθηκε στο χώρο στάθμευσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης), με το Ολοήμερο Χαριστικό - Ανταλλακτικό Παζάρι. Ανταλλάχτηκαν και χαρίστηκαν δεκάδες είδη ένδυσης, υπόδησης, βιβλία, cd, είδη οικιακής χρήσης, όλα τους σε άριστη κατάσταση, αντικείμενα που είχαν συγκεντρωθεί από την προσφορά κατοίκων του Δήμου Παλλήνης στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο.

Στην επιτυχία του διημέρου καθοριστική ήταν για μια ακόμη φορά η συμμετοχή των εθελοντών του Δήμου Παλλήνης.