Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Σύσκεψη Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής - Δυναμική παρέμβαση Ζούτσου

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος παρευρέθη στην σύσκεψη Δημάρχων της Ανατολικής Αττικής και των Βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σαρωνικού, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανατολική Αττική.

Στη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε με πρωτοβουλία των δημάρχων της Ανατολικής Αττικής προκειμένου να ενημερώσουν τους βουλευτές της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης, Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής, Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος, Παιανίας Δημήτρης Δάβαρης, Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος, Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Σπάτων – Αρτέμιδας Χρήστος Μάρκου, Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, ενώ από το Δήμο Μαρκοπούλου παρών στη σύσκεψη ήταν ο επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης Γιώργος Αδάμος. Από την πλευρά των βουλευτών παραβρέθηκαν στη σύσκεψη οι βουλευτές της ΝΔ Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και Γιώργος Πάντζας, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλης Οικονόμου

Ο κος Ζούτσος στην ομιλία του αναφέρθηκε γενικότερα στα αναπτυξιακά προβλήματα και τους στόχους της ευρύτερης περιοχής αλλά και του Δήμου Παλλήνης συγκεκριμένα, προβλήματα τα οποία χρονίζουν και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της πόλης.

Παρουσίασε τις θέσεις του στα βασικά θέματα όπως η αποχέτευση, το σχέδιο πόλης και τα έργα τα οποία πρέπει να προχωρήσουν άμεσα για την καλύτερη διαμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα τόνισε πως θα πρέπει άμεσα να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία προκαλούν αγκυλώσεις με συνέπεια να μην προχωρούν έργα και μελέτες ακόμη και αν έχουν εξασφαλιστεί οι οικονομικοί πόροι από τους δήμους.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο κλασικό πλέον φαινόμενο να μεταφέρονται αρμοδιότητες στους Δήμους «εν μια νυκτί», χωρίς όμως να μεταφέρονται οι αντίστοιχοι οικονομικοί πόροι ή το ανάλογο εργατικό δυναμικό, αναφέροντας παραδειγματικά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, τις καθαρίστριες των σχολείων, καθώς και με την διαδικασία απογραφής και καταβολής των προνοιακών επιδομάτων.

Τέλος σε γενικότερο πλαίσιο ο κ. Ζούτσος επισήμανε ότι θα πρέπει οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής να πάψουν να αντιμετωπίζονται σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να δοθούν οριστικές λύσεις σε ζητήματα που καθυστερούν εξαιτίας ασαφειών του νόμου, αοριστιών αρμοδιοτήτων και άλλων παθογενειών της Δημόσιας Διοίκησης.