Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Δήμος Παλλήνης: Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Το βράδυ του Σαββάτου, 10 Δεκεμβρίου 2011, σε κεντρικά σημεία των τριών δημοτικών ενοτήτων Ανθούσας, Γέρακα , Παλλήνης γέμισαν με πλήθος κόσμου για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Πρώτη στη σειρά ήταν η πλατεία Αγ. Τρύφωνα στην Παλλήνη με την πλατεία Ηρώων στην Ανθούσα να ακολουθεί στο πρόγραμμα. Η βραδιά τελείωσε στο Γέρακα με την Πλατεία Μακεδονίας να φωτίζεται από ένα ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος αφού καλωσόρισε τους δημότες σε κάθε περιοχή, ευχήθηκε σε όλους και άναψε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε κάθε δημοτική ενότητα.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και οι πλατείες στις οποίες στήθηκαν τα δέντρα φωτίστηκαν από τα χαμόγελά των παιδιών. Μικροί και μεγάλοι άκουσαν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική Ορχήστρα και τις παιδικές χορωδίες του Δήμου, ενώ animateur ,ντυμένοι με παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες στολές, φρόντισαν να διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους με παιχνίδια και χορό. Τα γλυκίσματα που μοιράστηκαν συνέβαλαν στη διαμόρφωση ενός άκρως γιορτινού κλίματος.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο, διοργανώθηκε Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Παλλήνης και της Παιδικής Χορωδίας των Δημοτικών Ενοτήτων Παλλήνης και Γέρακα με τη συμμετοχή του εργαστηρίου Πιάνου- Κιθάρας– Βιολιού & Μαντολίνου. Τη συναυλία προλόγισε και παρουσίασε μία γνώριμη φωνή, αυτή του Αλέξη Κωστάλα. Παράλληλα, στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικο Bazaar για την οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η ΧΑΡΑ».

Ακολούθησε ακόμα μία Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, αυτή τη φορά με τη Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Παλλήνης και μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας να ερμηνεύουν γνωστές ελληνικές και ξένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και έτσι να δίνοντας στις ημέρες ακόμα μία εορταστική νότα.