Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Δήμος Παλλήνης: Ανακοίνωση με αφορμή την παγκόσμια Ημερα Εθελοντισμού - Βραβείο Εθελοντή

Η αξία του εθελοντισμού είναι δεδομένη, ανεκτίμητη και αδιαμφισβήτητη. Ως δημοτική αρχή επενδύουμε στην κοινωνία των πολιτών και στην εθελοντική συνεισφορά των συνδημοτών μας. Στοχεύουμε στην ενεργοποίηση και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, για να δημιουργήσουμε μια άλλη προσέγγιση αυτήν της συνυπευθυνότητας και της συνευθύνης σε μια σειρά από δράσεις. Δράσεις για το Περιβάλλον , την Υγεία, την Προστασία των αδέσποτων ζώων.

Για το λόγο αυτό, με αφορμή την σημερινή Ημέρα του Εθελοντισμού, θεσμοθετούμε το «Βραβείο του Εθελοντή» για τους μαθητές των σχολείων της πόλης μας, που θα απονέμεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου στον μαθητή που θα συμπληρώσει τις περισσότερες ώρες εθελοντικής συμμετοχής σε δράσεις που υλοποιούνται από τον Δήμο Παλλήνης.

Ο εθελοντισμός σαν ιδέα δεν έχει ούτε χρονικά όρια, ούτε πεπερασμένους τρόπους εφαρμογής. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαδίδεται, να ενισχύεται και να επιβραβεύεται.

Μπορούμε και πρέπει να μετατρέψουμε την εθελοντική προσφορά, στο μεγαλύτερο «κεφάλαιο» για την ανάπτυξη δομών που θα στοχεύουν στη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος μας.

O Δήμαρχος Παλλήνης
Αθανάσιος Ζούτσος