Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Εκδρομή διοργανώνει ο Σύλλογος ΠΗΓΗ στις 12 Οκτωβρίου

Εκδρομή σε Αρχαία Κόρινθο - Ακροκόρινθο - Νεμέα διοργανώνει Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρακα «Η ΠΗΓΗ» την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 (Καταληκτική ημερομηνία για κρατήσεις θέσεων: Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014).

Αφού το καλοκαίρι τελείωσε, ας προλάβουμε να χαρούμε ότι μας απομένει από το φθινόπωρο. Πριν έρθει ο χειμώνας και οι μέρες γίνουν ακόμα μικρότερες, σκεφτήκαμε να πάμε μία εκδρομή. Δεν θα είναι πολύ μακριά. Άλλωστε, ομορφιές υπάρχουν παντού. Και κοντά και μακριά. Αυτή τη φορά διαλέξαμε τη διαδρομή: Αρχαία Κόρινθος – Ακροκόρινθος – Νεμέα.

Θα ξεκινήσουμε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 8:00 από τα γραφεία του Συλλόγου Έβρου 25. Θα κάνουμε μία στάση για καφέ στον Ισθμό της Κορίνθου και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την Αρχαία Κόρινθο που είναι και ο πρώτος μας προορισμός. Θα περπατήσουμε στα κατάλοιπα της αρχαίας αγοράς και θα επισκεφθούμε το μουσείο. Μετά, θ’ ανέβουμε στην Ακροκόρινθο, που βρίσκεται στη κορφή του βουνού και θα περιηγηθούμε στο επιβλητικό αρχαίο κάστρο, που για αιώνες βρίσκεται τόσο ψηλά, που αν δεν το ξέρει κάποιος, δεν μπορεί να το διακρίνει. Θα θαυμάσουμε τη θέα και θα απαθανατίσουμε με το φακό μας στιγμές που δεν έχουμε συχνά τη ευκαιρία να το κάνουμε.

Στη συνέχεια, θα αφήσουμε το κάστρο στην ησυχία του και θα ξεκινήσουμε για τη Νεμέα που είναι και ο τελικός μας προορισμός. Στη Νεμέα έχουμε να δούμε και να θαυμάσουμε πολλά. Το αρχαίο στάδιο όπου διεξάγονταν τα Νέμεα. Το Ναό του Διός. Το αρχαιολογικό μουσείο. Θα θυμηθούμε τους άθλους του Ηρακλή και θα αναζητήσουμε το περίφημο λιοντάρι της Νεμέας. Και όταν ολοκληρώσουμε τον κύκλο της αρχαιολογικής μας περιπλάνησης στο παρελθόν, θα επιστρέψουμε στο σήμερα και θα αναζητήσουμε κάτι ξακουστό και γήινο. Το περίφημο κρασί Νεμέας. Θα το συνδυάσουμε και θα το απολαύσουμε με γεύσεις της κορινθιακής γης.

Σας προσκαλούμε σε μία εκδρομή γνώσης, γεύσης και πολιτισμού.

Μαζί μας ο συμπολίτης μας Αρχαιολόγος – Ξεναγός Άγγελος Κοκκαλιάρης,
Για την ευγενική του προσφορά τον Ευχαριστούμε

Καταληκτική ημερομηνία για κρατήσεις θέσεων : 8 Οκτωβρίου 2014.
Στα γραφεία του Συλλόγου «ΠΗΓΗ» κάθε Τετάρτη μετά τις 07:00 και στα τηλέφωνα:
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΗΓΗ» 210 6610069
(Λειτουργεί αυτόματος τηλεφωνητής)
  • Μανιού Δήμητρα : 6944310339
  • Δημητριάδης Βασίλης : 6996615636
  • Σωτηροπουλος Παναγιώτης: 6973223594