Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Κτήμα Καμπά: Ο Δήμος Παλλήνης, θωρακίζει την περιοχή και εξασφαλίζει οφέλη για όλους τους κατοίκους

Για πρώτη φορά στην εικοσάχρονη εξέλιξη του θέματος του Κτήματος Καμπά, ο Δήμος Παλλήνης κατοχυρώνει οφέλη υπέρ της περιοχής και των κατοίκων
  • Βέλτιστη χωροθέτηση των κοινοχρήστων χώρων σε γειτνίαση με τους παρακείμενους οικισμούς.
  • Ενοποίηση των κοινοχρήστων χώρων με τους χώρους εκπαίδευσης μέσω της υποβάθμισης του αρτηριακού χαρακτήρα της οδ. Λεονταρίου και της πεζοδρόμησης τμημάτων της.
  • Φύτευση υψίκορμων δέντρων μεταξύ της επένδυσης και της γύρω περιοχής για την αντιμετώπιση της όχλησης, αποφυγή ρύπανσης (αισθητικής και περιβαλλοντικής).
  • Κατασκευή ηχητικού φράγματος μεταξύ της Αττικής Οδού και των γύρω οικισμών Εργατικών Κατοικιών και των σχολικών συγκροτημάτων.
  • Εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών με ευθύνη του Δήμου για την ελαχιστοποίηση της όχλησης από την κυκλοφορία των οχημάτων, το κόστος των οποίων θα βαρύνει την Εταιρεία.
  • Κατασκευή έργων αναπλάσεων και περιβαλλοντικής αναβάθμισης ύψους έξι εκατομμυρίων (6.000.000,00) ευρώ, με δαπάνη της Εταιρείας, με έμφαση στις γειτονικές περιοχές του Κτήματος Καμπά.
  • Κατασκευή έργων πρασίνου και άθλησης στους κοινόχρηστους χώρους 160 στρεμμάτων που περιέρχονται στο Δήμο Παλλήνης, με δαπάνη της εταιρείας, σύμφωνα με μελέτη που θα συντάξει ο Δήμος.
  • Άμεση μεταβίβαση με συμβόλαιο της Βίλας Καμπά, πλήρως ανακαινισμένης, κατά ψιλή κυριότητα στον Δήμο και κατά πλήρη κυριότητα με την παρέλευση 15 ετών.
  • Ανακατασκευή του παλιού Εργοστασίου και του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού και ανάδειξη της παλιάς Σιδηροδρομικής Γραμμής.
  • Αναβίωση 30 στρεμμάτων οικολογικών αμπελώνων, που θα συνδεθούν με τις μουσειακές λειτουργίες του παλιού Εργοστασίου Καμπά.
  • Εξασφάλιση της πρόσληψης προσωπικού κατά προτεραιότητα από κατοίκους του Δήμου Παλλήνης.
  • Εξασφάλιση ευκαιριών επιχειρηματικής δραστηριότητας εντός της επένδυσης, με ευνοϊκότερους όρους για επαγγελματίες του Δήμου Παλλήνης.
Τα παραπάνω σημεία περιλαμβάνονται στην υπό έγκριση Πολεοδομική Μελέτη και στη συμφωνία, που κατοχυρώνετε με το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Παλλήνης και της ιδιοκτήτριας εταιρείας «ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ». Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση των παραπάνω σημείων και των σχετικών διαδικασιών, ώστε να διασφαλίσει επίσημα τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των δύο πλευρών.

Η διαδικασία διαπραγμάτευσης ολοκληρώθηκε με απόλυτα διαφανή τρόπο με πλήρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου σε κάθε βήμα της εξέλιξης του θέματος και μέσα από Επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν ή δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουν όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις.

Ο Δήμος Παλλήνης αφού εξασφάλισε την αποδοχή όλων των παρατηρήσεων του επί της Πολεοδομικής Μελέτης από τα αρμόδια Υπουργεία προχώρησε τις διαδικασίες για να διασφαλίσει όσα από τα συμφωνηθέντα με την Εταιρεία δεν περιλαμβάνονται στην Πολεοδομική Μελέτη. Έτσι, για πρώτη φορά κατοχυρώνονται από το Δήμο οφέλη με δεσμευτικό τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη διαπραγμάτευση του 2009 η τότε Διοίκηση του Δήμου Παλλήνης δεν είχε προβεί σε καμία διαδικασία νομικής δέσμευσης της Εταιρίας σε σχέση με τις προτάσεις που είχε καταθέσει.