Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Υψηλή Μαγειρική (Les Saveurs du Palais), στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 03 Απριλίου 2019 και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας "Υψηλή Μαγειρική - Les Saveurs du Palais"
Είσοδος-Εισφορά 3€

Υπόθεση
Η Ορτάνς Λαμπορί, μια γνωστή σεφ από την περιοχή Περιγκόρντ της Γαλλίας, μένει κατάπληκτη όταν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας την καλεί να αναλάβει τη θέση της προσωπικής του μαγείρισσας. Από την θέση αυτή θα είναι υπεύθυνη για όλα τα γεύματά του, αλλά και αυτά των ιδιαίτερων προσκεκλημένων του, στο Προεδρικό Μέγαρο της Σανς Ελιζέ. Παρόλο τον ανταγωνισμό και τη ζήλια που έχει να αντιμετωπίσει από τα μέλη της υπόλοιπης κουζίνας, χάρη στο ατίθασο πνεύμα της η Ορτάνς γρήγορα επιβάλλεται. Η αυθεντικότητα της μαγειρικής της σύντομα γοητεύει τον Πρόεδρο, αλλά οι διάδρομοι του Μεγάρου κρύβουν παγίδες.

Λίγα Λόγια

Γαλλική κομεντί, του 2012 που διαρκεί 95 λεπτά.
Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Ντανιέλ Ντελπές, προσωπικής μαγείρισσας του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Ζαν ντ Ορμεσόν, που ενσαρκώνει τον Πρόεδρο Μιτεράν στην ταινία, δεν είναι ηθοποιός, είναι Γάλλος διανοούμενος. Γνώριζε καλά τον Μιτεράν, με τον οποίο συζητούσαν φιλοσοφικά και θρησκευτικά ζητήματα και υπήρξε ένας από τους επικριτές του.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Christian Vincent
Σενάριο : Etienne Comar, Christian Vincent
Πρωταγωνιστούν: Catherine Frot, Arthur Dupont, Jean d'Ormesson
Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.
Για να δείτε το πρόγραμμα της σεζόν 2018-2019 πατήστε εδώ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥ- Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 117, ΠΑΛΛΗΝΗ