Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

Η αλήθεια για το πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων του Δήμου Παλλήνης

Ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Ζούτσος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων κ. Βασίλης Δημητριάδης, απάντησαν σε ερώτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για τα ψευδή και παραπλανητικά δημοσιεύματα συγκεκριμένων κύκλων με στόχο την συκοφάντηση του Δήμου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Ο Δήμος Παλλήνης, διατηρεί πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων από το 2006 και την εποχή του Δήμου Γέρακα (όταν ούτε η Ανθούσα ούτε η Παλλήνη είχαν ανάλογο πρόγραμμα). Από το 2011, ο νέος ενιαίος Δήμος συνεχίζει να προστατεύει τα αδέσποτα ζώα δαπανώντας μεγάλα ποσά κάθε χρόνο.Όσο αφορά την περίφημη χρηματοδότηση των Δήμων ύψους 600.000 ευρώ για 325 Δήμους = 1846 ευρώ ανά δήμο) ο Δήμος Παλλήνης έχει επιδοτηθεί για το προηγούμενο πρόγραμμα του 2017. Το πρόγραμμα του 2018 υπεγράφη στις 3 Μαρτίου και το πρώτο τιμολόγιο εξοφλήθηκε τον Σεπτέμβρη, μήνες μετά την λήξη της προθεσμίας κατάθεσης. Το σύνολο των τιμολογίων φυσικά θα ενταχθεί στην επόμενη χρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μέχρι τώρα πάνω από 1360 ζώα έχουν σημανθεί, καταγραφεί, έχουν παρασχεθεί κτηνιατρικές υπηρεσίες κάθε είδους, έχουν εμβολιαστεί κλπ.
Τα ψευδή δημοσιεύματα (κύριο χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων κέντρων που στόχο έχουν την σύγχυση της τοπικής κοινωνίας, την συκοφάντηση της Δημοτικής Αρχής και την παραπληροφόρηση των δημοτών εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου), επαναλαμβάνονται και αναπαράγονται καθημερινά στο διαδίκτυο. Ο Δήμος Παλλήνης απέναντι τους το μόνο όπλο που προτάσσει είναι η αλήθεια δηλώνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην κρίση των δημοτών.
Τα αδέσποτα ζώα αποτελούν μέρους του περιβάλλοντος μας και έχουν το απόλυτο δικαίωμα να συμβιώνουν με τους ανθρώπους. Ο Δήμος Παλλήνης παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, συνεχίζει και θα συνεχίζει και στο μέλλον να τα προστατεύει, σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία με τους εθελοντές και του τοπικού φιλοζωϊκού σωματείου και τους ανεξάρτητους εθελοντές συμπολίτες μας.

Τους χρωστά ένα μεγάλο ευχαριστώ και καλεί επίσης την τοπική κοινωνία να συνδράμει και να ενισχύσει με όποιο τρόπο μπορεί το εθελοντικό και σημαντικό έργο τους.
Οραματιζόμαστε ένα Δήμο όπου το περιβάλλον θα αποτελεί μία μεγάλη αγκαλιά στην οποία θα ζουν αρμονικά άνθρωποι και ζώα και γι αυτό παλεύουμε όχι μόνο μερικούς μήνες πριν κάποιες δημοτικές εκλογές, αλλά καθημερινά επί ολόκληρα χρόνια.