Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Πρώτα αποτελέσματα από τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης 2017-2018

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα από την 1η συλλογή ανακύκλωσης στα Δημοτικά Σχολεία

Συνολικά, συλλέχθηκαν:
  • 2005 κιλά χαρτιού, που σημαίνει ότι θα σωθούν 34 δέντρα
  • 702 κιλά πλαστικού από καπάκια και μπουκάλια, που σημαίνει ότι δε θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα 518 κιλά αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου
  • 27 κιλά αλουμινίου,που σημαίνει ότι θα εξοικονομηθούν 385 κιλοβατώρες (kWh).
Ο Δήμος Παλλήνης, για 2η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος ευαισθητοποίησης και επιβράβευσης πολιτών www.followgreen.gr/pallini, συνεχίζει την υλοποίηση του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης για όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης (16 σε αριθμό), ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και σε όλα τα δημόσια νηπιαγωγεία του Δήμου, με στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση 6 υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο, μπαταρίες και μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές).

Η συμμετοχή των παιδιών είναι τόσο μεγάλη όπου ήδη με την ολοκλήρωση της 2ης εβδομάδας οι κάδοι γέμισαν και προγραμματίστηκε η παραλαβή χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου.

Τα αποτελέσματα από την πρώτη συλλογή καταδεικνύουν το μέγεθος της ευαισθητοποίησης των παιδιών, τη μεγάλη προσπάθεια των εκπαιδευτικών αλλά και την πολύτιμη βοήθεια των γονιών.

Οι πόντοι που αντιστοιχούν σε κάθε σχολείο, ανάλογα με τις ποσότητες που συλλέχθηκαν, είναι διαθέσιμοι στο www.followgreen.gr/pallini/school.