Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η Κυνηγός με τον Αετό (The Eagle Huntress), στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας "Η Κυνηγός με τον Αετό - The Eagle Huntress"

​​​​​​​​​​​​​​​​Είσοδος-Εισφορά 3€
ΝΕΑ ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 20:30

Υπόθεση
Το ντοκιμαντέρ παίρνει κατά πόδας την Αϊσολπάν, μια 13χρονη νομάδα Μογγόλα, που παλεύει να γίνει η πρώτη θηλυκή κυνηγός με αετό μέσα σε δώδεκα γενεές μιας καζακικής φαμίλιας. Η συγκεκριμένη ιδιότητα πηγαίνει πάντα παραδοσιακά από πατέρα σε γιο, αλλά η προσπάθεια της μικρής Μογγόλας αντικατοπτρίζει τη θέση της γυναίκας σε έναν νέο πλανήτη, όπως και την ενηλικίωση στις αυγές ενός μοντέρνου πεδίου, πάντα υπό το ντεκόρ του φυσικού μας κόσμου.

Λίγα Λόγια
Αγγλικό ντοκιμαντέρ, του 2016 που διαρκεί 87 λεπτά.
Με πλάνα που κόβουν την ανάσα με την αγριότητα και την ομορφιά της φύσικού τοπίου, ο Ότο Μπελ αφηγείται την ιστορία της Αϊσολπαν σαν ένα παραμύθι χειραφέτησης κι αυτοπροσδιορισμού βγαλμένο από την πραγματική ζωή.

Με μικρή «μυθοπλαστική» βοήθεια (η Μακπάλ Αμπντζάκοβα ήταν ήδη κυνηγός και είχε κερδίσει σε σχετικό διαγωνισμό) κι έντονη διάθεση για αισιόδοξα μηνύματα, το φιλμ κερδίζει χάρη σε μια φιλική αφηγηματικότητα που γοητεύει τον θεατή. Τα περισσότερα μηνύματά του είναι διατυπωμένα με ηχηρή καθαρότητα, διαθέτει όμως συγκινητική αυθεντικότητα και μια τίμια ματιά. Ταυτόχρονα συνδυάζει εύστοχα μια ιστορία θάρρους κι επιμονής με την απεικόνιση ενός τρόπου ζωής που έστεκε μέχρι πρότινος μακριά από τα πρότυπα του δυτικού πολιτισμού, με τον οποίο καλείται τώρα να συνυπάρξει.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Otto Bell
Πρωταγωνιστές : Aisholpan Nurgaiv, Daisy Ridley, Rys Nurgaiv

Τρέιλερ Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.
Πρόγραμμα Για να δείτε το πρόγραμμα της σεζόν 2017-2018 πατήστε εδώ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥ- Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 117, ΠΑΛΛΗΝΗ