Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Καθορισμός νέων γεωγραφικών ορίων μετά την ίδρυση ίδρυση του 8ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα που ιδρύθηκε πρόσφατα θα στεγαστεί στο διδακτήριο επί της οδού Ναυαρίνου 43 στο οποίο στεγάζεται το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα που πρόκειται να μεταφερθεί στο νέο κτίριο επί της οδού Μιαούλη και Γκούρα.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγρ.1β του Προεδρικού Διατάγματος 201/1998 μετά την ίδρυση νέου σχολείου γίνεται ο καθορισμός των ορίων της Σχολικής Περιφέρειας του νέου σχολείου και η μετεγγραφή των μαθητών είναι υποχρεωτική και πραγματοποιείται χωρίς αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα.

Με βάση τα παραπάνω πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων του Δήμου Παλλήνης και συγκεκριμένα του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Δημητρίου Μπαξεβάνη και του Πρόεδρου Πρωτ/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γεωργίου Μουρτζιάπη με τους Δ/ντές των όμορων Σχολικών Μονάδων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα κ. Ηλία Δήμου, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα κ. Αφροδίτης Καποθανάση και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα κ. Δημητρίου Παυλή.

Με βάση τα στοιχεία των μαθητών που προσκόμισαν οι Δ/ντές αποφασίσθηκε ομόφωνα η παρακάτω χωροταξική κατανομή προκειμένου να απορροφηθούν όλοι οι μαθητές και να υπάρχει όσο το δυνατόν ισοδύναμος αριθμός μαθητών στα Δημοτικά 1ο, 3ο, 5ο και 8ο.

Τα νέα όρια που καθορίστηκαν είναι τα έξης:
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα: Χίου - Γαργητού - Αιτωλίας - Λασιθίου - Λ.Μαραθώνος - Κομοτηνής - Βέροιας - Αττικής - Χαλκίδος - Χίου.
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα: Λ.Μαραθώνος - Κλεισθένους - Δάμωνος  - Εθν.Αντιστάσεως -Αγ.Λαύρας (μονά-ζυγά) - Αγ.Ι.Θεολόγου (μονά-ζυγά) - Λ.Μαραθώνος.
  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα: Βέροιας - Ναούσης - Περικλέους - Εθν.Αντιστάσεως - Χίου - Χαλκίδος - Αττικής-Βέροιας.
  • 8ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα: Λ.Μαραθώνος - Λασιθίου - Αιτωλίας - Γαργητού - Χίου -Εθν.Αντιστάσεως - Αγ.Λαύρας (μόνο σαν όριο) - Αγ.Ι.Θεολόγου (μόνο σαν όριο) - Λ.Μαραθώνος.
και θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2017-2018 τόσο για τις εγγραφές των νέων μαθητών στην Α΄τάξη, όσο και για τους ήδη φοιτούντες μαθητές στα Δημοτικά Σχολεία 1ο,3ο και 5ο της Δ.Ε Γέρακα διότι μόνο έτσι μπορούν τα σχολεία με την υπάρχουσα υποδομή να δεχτούν το σύνολο των μαθητών της Α΄τάξης και να λειτουργήσουν ομαλά.

Τα παραπάνω όρια θα ισχύσουν με την προυπόθεση οτι θα μεταστεγασθεί το 3ο Δημοτικό Γέρακα στο δικό του κτίριο. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν καταστεί εφικτό οι μαθητές θα φοιτήσουν για το τρέχον σχολικό έτος στα σχολεία όπου είχαν εγγραφεί τον Ιούνιο του 2017 και η παραπάνω κατανομή θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2018-2019. Για τα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία (2ο,4ο.6ο,7ο) παραμένει σε ισχύ η υπ’ αρίθμ. 092/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης όσο αφορά τα οριά τους.