Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Επιμορφωτική εσπερίδα από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής και οι Teachers4Europe Ambassadors A/θμιας και Β/θμιας Αν. Αττικής διοργανώνουν την εσπερίδα «Η Ευρωπαϊκή Διάσταση της Εκπαίδευσης – η δράση Teachers4Europe», την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, 18:00-21:00, στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Γέρακα. Η επιμορφωτική εσπερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης.

Θα παρουσιαστούν θέματα που άπτονται της εκπαίδευσης αναφορικά με την ΕΕ, οι σύγχρονες προκλήσεις για την ΕΕ καθώς επίσης θα παρουσιαστεί η δράση Teachers4Europe που έχει ξεκινήσει από το 2011 στη Α/θμια εκπαίδευση ενώ το 2015 έκανε την έναρξή της στην Β/θμια εκπαίδευση.

Η δράση έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα δίκτυο εκπαιδευτικών, που θα έχουν την απαιτούμενη γνώση και ικανότητα να κοινωνούν στους μαθητές τους με τον κατάλληλο τρόπο θέματα συναφή με τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, εξελίξεις και προοπτικές εφαρμόζοντας στην εκπαίδευση καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών προκλήσεων και αξιοποιούν τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Σκοπός απώτερος η έγκυρη ενημέρωση των μαθητών για να μπορούν να είναι οι μελλοντικοί ενεργοί πολίτες της ΕΕ.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν στο τέλος της εσπερίδας Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Επιμορφωτική εσπερίδα
«Η Ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης – η δράση Teachers4Europe»

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, 18:00 – 21:00
Αμφιθέατρο 1ου Γυμνασίου Γέρακα
Αγ. Λαύρας & Αγ. Ι. Θεολόγου, Γέρακας

Πρόγραμμα εσπερίδας

Προσέλευση: 17:30 – 18:00
Καλωσόρισμα: Κορίννα Περτσινίδου, ΠΕ19, Πληροφορικός, 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, Τ4Ε Ambassador Β/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής.
Χαιρετισμοί:
* Αθανάσιος Ζούτσος, Δήμαρχος Παλλήνης
* Βασιλική Ξυθάλη, Δ/ντρια Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής
* Στέφανος Καπέλλας, Δ/ντής Δ/νσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής
Ομιλίες:
«Έκθεση 2016 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πορεία της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για την Ευρωπαϊκή Ένωση» Άρης Περουλάκης, Αν. Επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
«Σύγχρονες προκλήσεις για την ΕΕ – Ποια Ευρώπη θέλουμε;» Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
«Η Δράση Teachers4Europe: Η πορεία εξέλιξής της και η συμβολή της στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών», Αθηνά Πριμικίρη, Εκπαιδευτικός ΠΕ70, Δημοτικό Σχολείο Καπανδριτίου, Τ4Ε Ambassador Α/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, Πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης Πάντειου Πανεπιστημίου, Country Lead της Ελλάδας στην παγκόσμια εκπαιδευτική πρόκληση της NASA, MissionX:Trainlikeanastonaut.
«Η δράση Teachers4Europe, Παραδείγματα Καλών Πρακτικών»:
* Βίκυ Γεωργαντά, Δασκάλα, Δημοτικό Σχολείο Ανθούσας, M.Ed.στις ΤΠΕ για την εκπαίδευση & Μ.Α. στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Πολιτικές για την Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Έρευνα, Teachers4Europe.
* Μαρίνα Καζάκου, ΠΕ09, 2ο Γενικό Λύκειο Αρτέμιδας, Οικονομολόγος, MSc Πληροφορική στην Εκπαίδευση, Teachers4Europe.