Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Αιτωλοακαρνάνες και Κανά, άνοιξαν τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη

Το Σαββατοκύριακο 10 &11 Σεπτεμβρίου αποτέλεσε την έναρξη του φετινού Πολιτιστικού μας Σεπτέμβρη.

Όπως κάθε χρόνο, αφετηρία αποτέλεσε το γλέντι του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Γέρακα, το βράδυ του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου στο 2ο Λύκειο Γέρακα.

Παρά το γεγoνός ότι ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος ο κόσμος δεν πτοήθηκε και έδωσε θερμό παρόν στο κάλεσμα του συλλόγου διατηρώντας την όρεξη του για χορό και τραγούδι.

Την επομένη 11 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21.00 υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά την Μελίνα Κανά σε μια συναυλία αλληλεγγύης η οποία είχε ως στόχο, πέρα από την ψυχαγωγία, την συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, όπου η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε θεαματική.

Μολονότι, ως χώρος της συναυλίας είχε προαναγγελθεί ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος Γέρακα, ο άστατος καιρός μας οδήγησε στην «ασφάλεια» του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα προκειμένου να απολαύσουμε την αισθαντική φωνή της Μελίνας Κανά και την δυναμική μπάντα της «Ο γόης του Θησείου».

Γνωστές μελωδίες, δυνατές ερμηνείες και εντυπωσιακές διασκευές, μάγεψαν το κοινό παρασύροντας το σε ένα πολυποίκιλο μουσικό ταξίδι με παραδοσιακούς αλλά και λαϊκούς μουσικούς “σταθμούς”, με τελικό προορισμό την πνευματική καλλιέργεια αλλά και τη ψυχική του εκτόνωση.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την πραγματικά αξιόλογη μουσική παράσταση και ιδιαίτερα στην κ.Κανά η οποία καταγοήτευσε το κοινό με την μοναδική φωνή της και την αέρινη σκηνική παρουσία της.