Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από Πέμπτη 22 έως Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου


Ο ΚΟΥΜΠΟ & ΟΙ ΔΥΟ ΧΟΡΔΕΣ
KUBO & THE TWO STRINGS
Σκηνοθεσία: Τράβις Νάιτ.
Διάρκεια: 101 λεπτά
Ώρα έναρξης: 19.40 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Το στούντιο της Laika έχει ήδη γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία του αμερικάνικου animation με ταινίες που δε φοβούνται να ρισκάρουν (Coraline, Paranorman, The Boxtrolls), πιάνοντας, με ευαισθησία και τόλμη, θέματα δύσκολα (αναπηρία, θάνατο), ενώ το χρονοβόρο, τεχνικά δύσκολο και πολυδάπανο stop motion animation που χρησιμοποιούν για τις αφηγήσεις τους, τούς έχουν ήδη καθιερώσει σε ένα υψηλότατο στάνταρ για τη συγκεκριμένη βιομηχανία.

Η καινούργια ταινία, σκηνοθετημένη από τον Τράβις Νάιτ, έχει ως ήρωά της ένα έξυπνο και καλόκαρδο αγόρι, τον Κούμπο, που περνά μια ήσυχη κι ασφαλή ζωή, κρυμμένο κάπου μαζί με τη μητέρα του, αφηγούμενος φανταστικές ιστορίες στους ανθρώπους της πόλης του, μέχρι τη στιγμή που, άθελά του θα ξυπνήσει, ένα μοχθηρό πνεύμα. Όταν η μητέρα του πεθαίνει, προσπαθώντας να τον σώσει, ο Κούμπο θα κληθεί να ενώσει τις δυνάμεις του με μια μαϊμού κι ένα σκαθάρι και να ξεκινήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι με σκοπό να λύσει το μυστήριο του έκπτωτου πατέρα του, του καλύτερου πολεμιστή σαμουράι που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Με τη βοήθεια του μαγικού μουσικού οργάνου του, ο Κούμπο θα πρέπει να παλέψει με θεούς και τέρατα για να βρει τη μυθική πανοπλία του πατέρα του που θα τον κάνει αήττητο κι έτσι να ξεκλειδώσει το μυστικό της κληρονομιάς του και να ξαναβρεί την οικογένεια του.

ΚΑΙ ΟΙ 7 ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ
THE MAGNIFICENT SEVEN
Σκηνοθεσία: Άντον Φούκουα.
Πρωταγωνιστούν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρις Πρατ, Ίθαν Χοκ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο.
Διάρκεια: 132 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.30 (Μια προβολή)


Ο Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard) είναι ένας σκληρός, σαδιστικός και άκαρδος βιομήχανος. Καταδυναστεύει τους κατοίκους του Rose Creek και φέρεται σαν απολυταρχικός μονάρχης. Μια από τους κατοίκους, η Emma Cullen (Haley Bennett) αποφασίζει να αντιδράσει και βγαίνει στη γύρα για να βρει μισθοφόρους ικανούς να ελευθερώσουν την πόλη από τα δεσμά του. Έτσι, καταφέρνει να συγκεντρώσει επτά ιδιαίτερους τύπους που φέρουν ιδιότητες όπως: κυνηγός επικηρυγμένων, τζογαδόρος, καταζητούμενος από το νόμο και μισθοφόρος. Καθώς όλα προετοιμάζουν το έδαφος για την τελική σφοδρή σύγκρουση, μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι η ετερόκλητη αυτή συμμορία δεν αγωνίζεται μόνο για τα χρήματα, αλλά για κάτι παραπάνω.

Οι Επτά

Sam Chisolm – O αρχηγός
O δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Denzel Washington υποδύεται τον Chisolm, έναν από τα ελάχιστα μέλη της επταμελής παρέας που έχει μια κάποια κυβερνητική νομιμοποίηση και δεν δρα εντελώς εκτός των ορίων του νόμου.

Josh Faraday – Το δεξί χέρι
Ο Chris Pratt είναι ο Faraday, ένας φανατικός τζογαδόρος, ετοιμόλογος και πολύ καλός πιστολέρο.

Goodnight Robicheaux - Με τάσεις φυγής
Για το ρόλο του δεινού σκοπευτή Goodnight Robicheaux οι παραγωγοί κατέληξαν στον Ethan Hawke, ο χαρακτήρας μου ο Goodnight είναι κάτι σαν μια χαμένη ψυχή, πρόκειται για έναν τύπο που πιθανότατα δεν γύρισε σπίτι του μετά το τέλος του εμφυλίου. Απλά περιπλανιόταν εδώ και εκεί. Σίγουρα πάσχει από κάποιο μεταπολεμικό τραύμα και δείχνει μια απάθεια, και για τη ζωή και για το θάνατο.

Jack Horne – Το βουνό
Ο βετεράνος ηθοποιός Vincent D’Onofrio υποδύεται τον Jack Horne, έναν γιγαντόσωμο τύπο που έχει επιβιώσει μόνος του στα βουνά και είναι πολύ σκληρό καρύδι.

Billy Rocks – Ο ψύχραιμος
O Κορεάτης ηθοποιός Byung-Hun Lee είναι ο Billy Rocks. Διαθέτει τρομερή αυτοπεποίθηση και είναι κολλητός με τον Goodnight.

Vasquez – Ο καταζητούμενος
O ηθοποιός Manuel Garcia-Rulfo κατάγεται από το Μεξικό και παίζει τον Vasquez, έναν παράνομο που τον καταδιώκουν κυνηγοί κεφαλών, δηλ. άνθρωποι σαν τον Chisolm.

Red Harvest – Ο Ινδιάνος
H ομάδα ολοκληρώνεται με την προσθήκη του Red Harvest, ενός ινδιάνου κομάντσι, τον οποίο υποδύεται ο Martin Sensmeier, ενός ηθοποιός με καταγωγή από την Αλάσκα ο οποίος έχει και ινδιάνικες ρίζες.