Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από Πέμπτη 8 έως Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου


Από ΠΕΜΠΤΗ 15 Έως ΚΥΡΙΑΚΗ 18 Σεπτεμβρίου

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΤΟΡΙ
FINDING DORY
Σκηνοθεσία: Άντριου Στάντον, Άνγκους ΜακΛέιν.
Διάρκεια: 103 λεπτά
Ώρα έναρξης: 19.40 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


13 χρόνια μετά την πρώτη μας μαγική βουτιά στον πολύχρωμο και φαντασμαγορικό βυθό της Pixar, η αναμονή τελείωσε! Οι αστείοι και αξέχαστοι χαρακτήρες του Ψάχνοντας τον Νέμο συνεχίζουν τα θαλάσσια κατορθώματά τους, και πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά είναι το ξεχασιάρικο ψάρι που λέγεται Ντόρι, η οποία…απρόβλεπτα θυμάται τη χαμένη της οικογένεια – και ξεκινά έτσι μια νέα, απίθανη περιπέτεια.

Το 2003 ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή κινηματογραφική χρονιά. Στις αίθουσες κυκλοφόρησε μια ταινία σταθμός για το animation, το Ψάχνοντας τον Νέμο, που κέρδισε επάξια το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, αποσπώντας ταυτόχρονα υποψηφιότητες για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, Πρωτότυπης Μουσικής και Ηχητικού Μοντάζ. Η ταινία ήταν υποψήφια και για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας, ενώ την εποχή της κυκλοφορίας της ήταν η πιο κερδοφόρα ταινία στις αίθουσες. Το 2008, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τοποθέτησε το Ψάχνοντας τον Νέμο ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, ενώ η Ντόρι είναι ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας σε ταινία της Disney/Pixar.

Η καταιγιστική περιπέτεια του μικρού ψαριού Νέμο μάγεψε κοινό και κριτικούς με τα άρτια εφέ της, τα τρυφερά της συναισθήματα, τους απαράμιλλους χαρακτήρες και την εξαιρετική επιλογή των φωνών που τους υποδύθηκαν. Στη, θρυλική πλέον, ελληνική μεταγλώττιση, η Ντόρι απέκτησε τη φωνή της Δήμητρας Παπαδοπούλου και ο Μάρλιν του Θοδωρή Αθερίδη, οι οποίοι επιστρέφουν και για τη νέα αυτή ταινία εμπλουτίζοντας ξανά τους χαρακτήρες με τα κωμικά τους ταλέντα.

Χρειάστηκαν τελικά 13 χρόνια για να επιστρέψει η πιο συναρπαστική παρέα του βυθού – η αφήγηση όμως ξεκινά ένα χρόνο μετά το τέλος της πρώτης εκστρατείας. Η Ντόρι, το μπλε ψάρι με την αδύναμη μνήμη, ξεκινά μια παθιασμένη εκστρατεία για να βρει τους γονείς της, παρέα με το Μάρλιν και το Νέμο. Η διαδρομή τους περιλαμβάνει αξέχαστες συναντήσεις με πλάσματα του βυθού που σφύζουν από χιούμορ και κωμικό ταμπεραμέντο, όπως ένα χταπόδι χαμαιλέοντα, ενώ η ιστορία χαρίζει απλόχερα εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς, γέλιο, συγκίνηση και αγωνία.

Από ΠΕΜΠΤΗ 8 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Σεπτεμβρίου

ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΜΠΡΙΤΖΕΤ ΤΖΟΟΥΝΣ
BRIDGET JONES BABY
Σκηνοθεσία: Σάρον Μαγκουάιρ.
Πρωταγωνιστούν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Κόλιν Φερθ, Πάτρικ Ντέμπσι, Έμα Τόμσον.
Διάρκεια: 123 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή 21.20 (Μια προβολή)
Δευτέρα – Τετάρτη 20.00 (Μια προβολή)


Η πιο πολυαναμενόμενη, αυθεντική, ρομαντική κομεντί των τελευταίων ετών, επιτέλους, έρχεται στους κινηματογράφους!

Είστε έτοιμοι για γεννητούρια; Οι περιπέτειες της Βρετανίδας δημοσιογράφου Μπρίτζετ Τζόουνς, συνεχίζονται, καθώς μπαίνει αισίως στα 40 και το όνειρό της να γίνει μάνα επιτέλους παίρνει σάρκα κι οστά. Κι αυτή τη φορά τη βρίσκουμε να... εγκυμονεί!

Οι Ρενέ Ζελβέγκερ και Κόλιν Φερθ επιστρέφουν στους ρόλους τους ως «Μπρίτζετ Τζόουνς» και «Μαρκ Ντάρσι», κι ο νέος ανταγωνιστής του Μαρκ, είναι ο Τζακ, δηλαδή ο Πάτρικ Ντέμπσι, με τον οποίο η Μπρίτζετ, μετά το χωρισμό της από τον Μαρκ, ενθουσιάζεται και πιστεύει πως, ίσως, αυτός να είναι ο ένας και μοναδικός. Όταν διαπιστώνει πως έχει μείνει έγκυος, η Μπρίτζετ βρίσκεται σε τρομερό δίλημμα, καθώς δεν ξέρει ποιος από τους δυο άντρες της ζωής της είναι ο πατέρας, αφού έχει μεσολαβήσει και μια ερωτική συνεύρεση με τον Μαρκ...

Στις 28 Φεβρουαρίου 1995 μια άγνωστη συγγραφέας (και μετέπειτα σεναριογράφος) Έλεν Φίλντινγκ αποκτά μια στήλη στην εφημερίδα The Independent, η οποία εξέθετε τις απόψεις μιας καθημερινής κοπέλας, της (τότε 32χρονης) Μπρίτζετ Τζόουνς που ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο. Πολύ γρήγορα η στήλη έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και η Μπρίτζετ Τζόουνς απέκτησε, μέσα σε μια δεκαετία, όχι μόνο τη δική της σειρά βιβλίων, αλλά και σειρά πολύ πετυχημένων ρομαντικών ταινιών, με τις γυναίκες να ταυτίζονται απόλυτα μαζί της! Στόχος της Φίλντινγκ δεν ήταν ποτέ να δημιουργήσει κάποια ηρωίδα, απλά έδωσε φωνή σε ένα είδος κοπέλας που η σύγχρονη κουλτούρα παραγνώριζε, εκείνης που, παρά την αυτονομία και την ανεξαρτησία της, δεν είχε πρόβλημα να αποκαλύψει τις αδυναμίες και τις ανασφάλειές της.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 & ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Σεπτεμβρίου
Από ΔΕΥΤΕΡΑ 19 Έως ΤΕΤΑΡΤΗ 21 Σεπτεμβρίου

ΤΖΕΪΣΟΝ ΜΠΟΡΝ
JASON BOURNE
Σκηνοθεσία: Πολ Γκρίνγκρας.
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Τόμι Λι Τζόουνς, Αλίσια Βικάντερ, Τζούλια Στάιλς.
Διάρκεια: 123 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 23.30 (Μια προβολή)
Δευτέρα - Τετάρτη 22.15 (Μια προβολή)


Εννέα χρόνια μετά την ανάκτηση της μνήμης του και την εξαφάνισή του, ο πρώην ειδικός πράκτορας Τζέισον Μπορν ξαφνικά καλείται να επιστρέψει στο προσκήνιο, σε μια εποχή που ο κόσμος είναι πιο ασταθής από ποτέ, για να αποκαλύψει την κρυμμένη αλήθεια για το παρελθόν του και τη δολοφονία του πατέρα του. Την ίδια στιγμή, ένα νέο πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ελέγχει κάθε διαθέσιμο δίκτυο επικοινωνίας και κατ’ επέκταση την παγκόσμια τρομοκρατία καθώς και όλα τα μέσα της νέας τεχνολογίας προς όφελος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το 2002 γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον υπερκατάσκοπο με τα αρχικά J.B: τον Jason Bourne (Τζέισον Μπορν) που έψαχνε εναγωνίως να μάθει ποιος είναι… Το 2004 ο άρτια εκπαιδευμένος δολοφόνος Τζέισον Μπορν επέστρεψε για να πάρει την εκδίκησή του, με τον Πολ Γκρίνγκρας να σκηνοθετεί, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Νταγκ Λάιμαν. Και το 2007 ήρθε η ώρα που ο Τζέισον Μπορν θυμήθηκε τα πάντα κι αναγκάστηκε να χαθεί από την ενεργό δράση προκειμένου να μην τον σκοτώσουν… εκείνοι που τον δημιούργησαν! Τώρα η ενεργοποίηση ενός νέου προγράμματος αναγκάζει τον Τζέισον Μπορν να βγει στην επιφάνεια και να προσπαθήσει να βρει ποιος σκότωσε τελικά τον πατέρα του και τον έκανε να καταταγεί εθελοντικά στο πειραματικό αυτό πρόγραμμα των Μυστικών Υπηρεσιών. «Χωρίς Ταυτότητα», «Στη Σκιά των Κατασκόπων», «Το Τελεσίγραφο του Μπορν»: ο Τζέισον Μπορν κατάφερε και δημιούργησε τόσο φανατικό κοινό, που οι εισπράξεις των τριών ταινιών έφτασαν σχεδόν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office!