Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ - Από Πμπτη 29 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 5 Οκτωβρίου


ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ
THE SECRET LIFE OF PETS
Σκηνοθεσία: Γιάροου Τσένεϊ, Κρις Ρενό.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή
19.30 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

Έχετε ποτέ σας αναρωτηθεί πώς περνούν την ημέρα τους τα αγαπημένα μας κατοικίδια, ενώ εμείς είμαστε εκτός σπιτιού; Μας περιμένουν καρτερικά να επιστρέψουμε ή μήπως έχουν κι αυτά τη ζωή τους και τον κοινωνικό τους κύκλο;

Φέτος το καλοκαίρι, ο Κρις Μελεντάντρι των Despicable Me και Minions μάς φέρνει στη μεγάλη οθόνη τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων και συγκεκριμένα του Μαξ, του Δούκα, της Γκίτζετ, της Κλόη και του Μελ, που από τη θαλπωρή των διαμερισμάτων τους, στην καρδιά του Μανχάταν, βρίσκονται ξαφνικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Κι όλα αυτά, εξαιτίας του ανταγωνισμού που γεννιέται ανάμεσα στον «κατοικίδιο» Μαξ και τον Δούκα, όταν η Κέιτι, η γλυκιά ιδιοκτήτης του Μαξ ξαφνικά τού φέρνει τον αδέσποτο Δούκα στο σπίτι. Ο μπόγιας, αλλά και τα αδέσποτα δε βλέπουν και με πολύ καλό μάτι τις νέες αφίξεις των καλοζωισμένων κατοικίδιων και το κυνηγητό που ακολουθεί δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

Η αρχική ιδέα, όπως την περιέγραψε ο Μελεντάντρι στους σεναριογράφους ξεκίνησε από μια εικόνα: ένας σκύλος που παρακολουθεί το αφεντικό του να φεύγει από το σπίτι για δουλειά. Μόλις κλείνει η πόρτα, το σκυλί πετάει το φαγητό του και τρέχει στο ψυγείο να βρει κάτι καλύτερο να φάει. Αυτή η εικόνα ακολούθησε την ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραγωγής, έχοντας πάντα κατά νου πως αυτό που χαρακτηρίζει όλες τις παραγωγές της Illumination είναι το χιούμορ και το συναίσθημα. Και η δράση λαμβάνει χώρα σε μια πολυκατοικία στην καρδιά της Νέας Υόρκης κι έτσι έχουμε πολλά κατοικία τα οποία, μόλις φεύγουν τα αφεντικά τους, το γλεντάνε, κάνοντας όλα όσα τους απαγορεύουν οι ιδιοκτήτες τους, αρκεί, στο τέλος της ημέρας, να είναι εκεί, πίσω από την πόρτα, για να τους υποδεχτούν χαρούμενα. Όλα τα ζώα της ταινίας συμπεριφέρονται σαν… ζώα ώστε και ο θεατής να μπορεί να αναγνωρίζει συμπεριφορές των δικών του κατοικίδιων στους ήρωες της ταινίας.

Ας γνωρίζουμε τους ήρωές μας… ΜΑΞ, ένα καλοζωισμένο ημίαιμο τεριέ που θα χρειαστεί να βρει θάρρος ώστε να επιστρέψει σπίτι. ΔΟΥΚΑΣ, ένα τεράστιο, ατσούμπαλο αδέσποτο που η Κέιτι το φέρνει σπίτι ώστε να γίνει ο αδερφός του Μαξ, είτε του αρέσει είτε όχι αυτό του Μαξ. ΧΙΟΝΟΜΠΑΛΑΣ, ένα αξιολάτρευτο αλλά τρελαμένο, μην πούμε θεοπάλαβο, λαγουδάκι που φτιάχνει ένα στρατό από «Πεταμένα κατοικίδια» για να εκδικηθεί τους άκαρδους ιδιοκτήτες που τα πέταξαν (κι αυτόν) στο δρόμο. ΚΛΟΗ, μια χοντρή γάτα που το μόνο που την νοιάζει είναι το φαγητό. ΓΚΙΤΖΕΤ, η αθώα, μυστική θαυμάστρια του Μαξ, το πομεράνιαν αυτό μπορεί να γίνει απίστευτα δυνατό και αποφασιστικό. ΤΙΒΕΡΙΟΣ, ένα μοναχικό γεράκι που έχει οξύ πνεύμα και καλο-ακονισμένα νύχια. ΜΕΛ, ένα υπεραισιόδοξο παγκ που έχει τον τρόπο του με τις γυναίκες, ΜΠΑΝΤΙ, το σαρκαστικό ντάσχουντ είναι το πρώτο που έρχεται και το τελευταίο που φεύγει. ΠΑΠΠΟΥΣ, ένα ηλικιωμένο Μπάσετ Χουντ που ξέρει απέξω κι ανακατωτά την πόλη. ΟΖΟΝ, μια αδέσποτη γάτα που όσο χάλια είναι εξωτερικά τόσο χάλια είναι και εσωτερικά.

ΠΟΥ ΠΑΩ, ΘΕΕ ΜΟΥ;
QUO VADO?
Σκηνοθεσία: Τζέναμο Νουτζιαντε.
Πρωταγωνιστούν: Κέκο Ζαλόνε, Ελεονόρα Τζιοβανάρντι, Μαουρίτσιο Μικέλι.
Διάρκεια: 86 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη, Δευτέρα & Τρίτη 20.00 (Μια προβολή)
Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 21.00 (Μια προβολή)
Τετάρτη 20.30 (Μια προβολή)


Μέχρι που θα έφτανε ένας δημόσιος υπάλληλος για να μην χάσει την θέση του; Ως την άκρη του κόσμου! Ο Κέκο από μικρό παιδί ονειρευόταν να γίνει δημόσιος υπάλληλος και το κατάφερε! Τώρα ζει μία άνετη ζωή απολαμβάνοντας τα προνόμια του. Όλα αυτά μέχρι την ημέρα που η κυβέρνηση θα αποφασίσει να καταργήσει την υπηρεσία του. Ο Κεκό θα δεχθεί κάθε είδους μετάθεση προκειμένου να μην παραιτηθεί απ΄την θέση του!

Γνήσια, λαϊκή κωμωδία, που σατιρίζει πετυχημένα τόσο τα κακώς κείμενα στον δημόσιο τομέα της Ιταλίας, όσο και τις αντιθέσεις ανάμεσα στους βορειοευρωπαίους και τους νοτιοευρωπαίους! Δεν θα μας έκανε καμία εντύπωση αν ξαφνικά οι ήρωες της ταινίας άρχιζαν να μιλάνε ελληνικά! Τόσο γνώριμα για τα καθ' ημάς και τη νοοτροπία μας ως λαός φαίνονται αυτά που περιγράφει η ταινία! Αυτό που λειτουργεί σαφέστατα υπέρ της ταινίας είναι ότι η κριτική της γίνεται καλοπροαίρετα και με χιουμοριστική. Μ' αυτόν τον τρόπο ακόμα και οι... δημόσιοι υπάλληλοι, δεν μπορεί, θα γελάσουν με αυτά που θα δουν επί της μεγάλης οθόνης! Το ρουσφέτι που μπορεί να σε κάνει δημόσιο υπάλληλο. Το γεγονός ότι οι συνάδελφοί σου, σου χτυπάνε την κάρτα όταν εσύ αποφασίζεις να λείψεις καμιά δυο ώρες παραπάνω. Το ότι όλοι κάνουν τα προσωπικά τους τηλεφωνήματα από το χώρο της εργασίας («κλείσε, θα σε πάρω εγώ από τη δουλειά, για να μην πληρώνεις»)! Όλα αυτά λίγο ως πολύ τα γνωρίζουμε, αλλά έχουν και πλάκα. Μια σκηνή στην οποία ο φοβερός και τρομερός αυτός δημόσιος υπάλληλος, ο Κέκο, προσπαθεί να εξηγήσει σε έναν κυνηγό που πάει να του δώσει πεσκέσι ένα ορτύκι, τη διαφορά του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του μη ηθικά και νομικά κολάσιμου δώρου, είναι απολαυστική! Οι δε σκηνές στη Νορβηγία, αυτό το ευνομούμενο και... πολιτισμένο κράτος, όπου κανείς δεν κορνάρει κανέναν, ότι και να γίνει, βγάζουν πάρα πολύ γέλιο!

Το εύρημα του ότι ο Κέκο αφηγείται την ιστορία του σε μια άγρια φυλή Αφρικανών οι οποίοι τον συλλαμβάνουν και θα κρίνουν αν θα τον σκοτώσουν αφού τους πει πως έφτασε εκεί, είναι λειτουργικό και έξυπνο. Γενικώς, υπάρχουν μια σειρά από σκηνές, που σε κάνουν να χτυπιέσαι στο γέλιο, μερικά one-liners που χτυπάνε κέντρο και πολλές καταστάσεις ιδιαιτέρως αστείες.

ΤΟ ΜΟΥΤΡΟ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
MECHANIC: RESURRECTION
Σκηνοθεσία: Ντένις Γκάνσελ.
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Στέιθαμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέσικα Άλμπα.
Διάρκεια: 98 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη, Δευτέρα & Τρίτη 21.30 (Μια προβολή)
Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 22.30 (Μια προβολή)
Τετάρτη 22.00 (Μια προβολή)


Η δουλειά ενός μηχανικού δεν τελειώνει ποτέ. Μετά από το αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο ατύχημα πέντε χρόνια πριν, το οποίο υποτίθεται τον άφησε νεκρό, ο Άρθουρ Μπίσοπ πίστευε ότι αποχαιρέτησε για πάντα την ζωή του επαγγελματία εκτελεστή και θα μπορούσε να ζήσει μια πιο ήρεμη ζωή. Όμως, κάποιος γνωρίζει ότι είναι ζωντανός και θα τον αναζητήσει για να αναλάβει μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή: να δολοφονήσει ορισμένους από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στον κόσμο, κάνοντας όμως τους θανάτους να φανούν σαν ατύχημα. Υπό κανονικές συνθήκες, ο Μπίσοπ θα αρνούνταν, όμως το επίδοξο αφεντικό του απειλεί την ζωή μιας αινιγματικής γυναίκας που έχει έρθει κοντά στον Μπίσοπ. Για πρώτη φορά στη ζωή του, ο Μπίσοπ έχει ένα νέο κίνητρο για να ολοκληρώσει την αποστολή του – γιατί αυτή τη φορά η υπόθεση είναι πολύ προσωπική…

Πέντε χρόνια πέρασαν για τον… συνταξιοδοτημένο Άρθουρ Μπίσοπ, πέντε χρόνια έχουν περάσει και για εμάς μετά από την κυκλοφορία του πρώτου «Mechanic», το 2011. Παρόλο που η σύγκριση με την κλασική πια ταινία της δεκαετίας του ’70 δεν ήταν εύκολη, η ταινία με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Στέιθαμ επανεκκίνησε ιδανικά το νέο franchise, εκμεταλλευόμενη το αδιαμφισβήτητο star quality του πρωταγωνιστή της και τις εκπληκτικές σκηνές δράσης.

Όταν ήρθε η ώρα για τη συνέχεια, οι βασικοί συντελεστές ήξεραν ότι ο πήχης είναι ήδη πολύ ψηλά. Για τον Τζέισον Στέιθαμ, η ευκαιρία να υποδυθεί και πάλι τον Άρθουρ Μπίσοπ ήταν ακαταμάχητη. Είναι ακόμη μια καθαρόαιμη περιπέτεια δράσης για τον Βρετανό ηθοποιό, ο οποίος έχει αποδειχθεί ο πιο άξιος διάδοχος θρύλων όπως ο Σιλβέστερ Σταλόνε και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ. Στην ταινία, ο Άρθουρ πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή του με επιτυχία για να σώσει μια όμορφη γυναίκα που σιγά-σιγά τον κατέκτησε με τον δυναμισμό της. Δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο να βρεθεί η ηθοποιός που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στον Στέιθαμ, αλλά οι παραγωγοί στάθηκαν τυχεροί: η Τζέσικα Άλμπα δέχθηκε με ενθουσιασμό να ερμηνεύσει τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, κυρίως χάρη στην εκτίμηση που τρέφει για τον Στέιθαμ. Ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Μπίσοπ είναι ο δισεκατομμυριούχος έμπορος όπλων, Μαξ Άνταμς, τον οποίο υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Τόμι Λι Τζόουνς.

Οι νέες περιπέτειες του Μπίσοπ τον ταξιδεύουν σε όλον τον πλανήτη (με ιδιαίτερη έμφαση στην Ασία), που φιλοξενεί τις πιο εντυπωσιακές σκηνές δράσης και τα πιο εξωφρενικά stunts που έχει ποτέ επιχειρήσει ο Τζέισον Στέιθαμ. Τις σκηνές αυτές ανέλαβε μια ξεχωριστή μονάδα υπό τις οδηγίες του θρυλικού stuntman Βικ Άρμστρονγκ, ο οποίος επικεντρώθηκε στο να χορογραφήσει και να κινηματογραφήσει την δράση με τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ στο σινεμά. Φυσικά, ο Στέιθαμ -όπως άλλωστε το συνηθίζει- έκανε την πλειονότητα των stunts που αφορούσαν τον Μπίσοπ.