Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Προβολή της ταινίας "Η Αξέχαστη Πόλη" (Do Not Forget Me Istanbul) στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης και σας προσκαλεί την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 21:00 στην προβολή της ταινίας Η Αξέχαστη Πόλη (Do Not Forget Me Istanbul).

​​​​​Είσοδος-Εισφορά 3€ 

Υπόθεση
Μια μητέρα βρίσκει τον γιο που νόμιζε για νεκρό. Ένα ζευγάρι αναζητά καταφύγιο για την παράνομη του σχέση. Ένας επιχειρηματίας, ο Βαγγέλης, βρίσκει την ευτυχία στην πόλη που κάποτε περιφρονούσε. Μια Βόσνια ηθοποιός ετοιμάζεται για οντισιόν. Δύο αδελφές συναντιούνται έπειτα από 60 χρόνια. Ένας Έλληνας συγγραφέας επιστρέφει μετά από τέσσερις δεκαετίες στην Πόλη του. Ένα παντρεμένο ζευγάρι πηγαίνει διακοπές στην Πόλη, αλλά ο σύζυγος χάνεται μετά από καβγά τους.

Λίγα Λόγια
Ελληνοτουρκική κοινωνική ταινία του 2011 που διαρκεί 118 λεπτά. 

Επτά μικρές ιστορίες που καθρεφτίζουν τη σύγχρονη Κωνσταντινούπολη. Μια πόλη όπου μπορείς να βρεις ένα αρχαίο ρωμαϊκό κτήριο που κάποτε έγινε τουρκικό λουτρό, βρετανική φυλακή και τώρα είναι ρωσικό εστιατόριο. Μια ταινία αφιερωμένη στην πόλη που επί αιώνες δέσποζε σε Δύση και Ανατολή. Σκηνοθέτες από τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή, με ρίζες στην Κωνσταντινούπολη έγραψαν το σενάριο και σκηνοθέτησαν δημιουργώντας μια ταινία για τη μητρόπολη που μέσα στους αιώνες ένωνε και ενώνει τον δυτικό με τον ανατολικό κόσμο.

Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Κωνσταντινούπολης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2010.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Hany Abu-Assad, Stefan Arsenijevic, Aida Begic, Josefina Markarian, Eric Nazarian, Omar Shargawi, Στέργιος Νιζήρης
Σενάριο: Hany Abu-Assad, Stefan Arsenijevic, Aida Begic, Josefina Markarian, Eric Nazarian, Omar Shargawi, Στέργιος Νιζήρης, Gul Dirican, Nazli Elif Durlu
Πρωταγωνιστές: Γιώργος Συμεωνίδης, Ali Suliman, Hiam Abbass, Jacky Nercessian, Serra Yilmaz

Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.