Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Προβολή της ταινίας "Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο" στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας εύχεται καλή χρονιά και ευτυχισμένο το νέο έτος και σας προσκαλεί την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 21:00 στην προβολή της ταινίας "Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο - Les Neiges du Kilimandjaro".

Είσοδος-Εισφορά 3€

Υπόθεση
Παρόλο που έχει χάσει τη δουλειά του πρόσφατα, ο Μισέλ ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα του Μαρί Κλερ. Το ζευγάρι είναι ερωτευμένο για πάνω από τριάντα χρόνια. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους τους δίνουν χαρά, όπως και οι καλοί φίλοι που τους περιβάλλουν. Είναι και οι δύο περήφανοι για τους πολιτικοποιημένους αγώνες και τις ηθικές αξίες τους. Όμως, αυτή η ευτυχία θα διαταραχθεί από δύο οπλισμένους νεαρούς που θα τους επιτεθούν βίαια και θα αρπάξουν τα χρήματα που τους δώρισαν οι φίλοι τους για ένα ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο. Το σοκ γίνεται μεγαλύτερο όταν ανακαλύπτουν ότι την επίθεση την είχε οργανώσει ο Κριστόφ, ένας πρώην συνάδελφος του Μισέλ, που απολύθηκε την ίδια μέρα με εκείνον. Τα πράγματα μπλέκουν κι άλλο, αφού ο Κριστόφ μεγαλώνει μόνος του τα δύο μικρά αδέρφια του.

Λίγα Λόγια
Γαλλική κοινωνική ταινία του 2011 που διαρκεί 100 λεπτά.
Με πηγή έμπνευσής του το ποίημα του Βίκτωρος Ουγκό «How good are the poor», ο Γαλλοαρμένιος κινηματογραφιστής θίγει ζητήματα όπως η δύναμη της συλλογικότητας και η αξία της οικογένειας, τα οποία στην εποχή της διεθνούς οικονομικής κρίσης, φαντάζουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Ένα πολιτικοποιημένο και βαθιά αισιόδοξο κοινωνικό δράμα.
Η ταινία ήταν υποψήφια για το βραβείο Ένα Κάποιο Βλέμμα (Un Certain Regard) στο φεστιβάλ των Καννών ενώ απέσπασε βραβεύσεις και υποψηφιότητες σε πολλά φεστιβάλ.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Robert Guédiguian
Σενάριο : Robert Guédiguian, Jean-Louis Milesi
Πρωταγωνιστές : Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan

Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.