Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Youth of Europe connect to 'Right' net, για 2η χρονιά στο 1ο Λύκειο Παλλήνης

Στο 1ο Λύκειο Παλλήνης Pierre de Coubertin, "τρέχει" για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα Εrasmus+ ΚA2 με τίτλο "https//:rightnet.edu.eu :Youth of Europe connect to 'Right' net”.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες, μέσα από το Δελτίο Τύπου, αλλά και το σχετικό έντυπο.

Στο σχολείο μας, το 1ο Λύκειο Παλλήνης Pierre de Coubertin, "τρέχει" για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα Εrasmus+ ΚA2 με τίτλο "https//:rightnet.edu.eu :Youth of Europe connect to 'Right' net”, το οποίο ξεκίνησε τον περσινό Οκτώβριο μετά την έγκριση της αίτησής μας από το Ι.Κ.Υ.

Αποτελεί μια σύμπραξη μεταξύ οκτώ σχολείων (από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Τουρκία) με το σχολείο μας στο ρόλο του συντονιστή και έχει διετή διάρκεια.

Το πρόγραμμά μας έχει ως στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές με τον κόσμο του διαδικτύου. Ειδικότερα, εστιάζει στη γνώση των δικαιωμάτων των παιδιών στο διαδίκτυο, στους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό και στους τρόπους προστασίας και ασφαλούς χρήσης του. Παράλληλα, οι μαθητές ανακαλύπτουν τη δημιουργική πλευρά του διαδικτύου μέσα από τη γνώση και τη χρήση εργαλείων και εφαρμογών που διατίθενται ελεύθερα σε αυτό, αξιοποιώντας τα στα έργα που παράγουν.


Έως τώρα οι μαθητές της ομάδας μας έχουν δημιουργήσει αφίσες, λογότυπο, παρουσιάσεις, κόμικς, wiki, τραγούδι και video clip, ιστολόγια, κουίζ και παιχνίδια, έχουν διενεργήσει έρευνες, έχουν ενημερωθεί από ειδικούς και έχουν με τη σειρά τους ενημερώσει τους συμμαθητές τους για όσα έμαθαν.

Οι δραστηριότητες γίνονται στο σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλά και στις εκπαιδευτικές επισκέψεις στις χώρες-μέλη του προγράμματος, όπου μαθητές από όλες τις χώρες εργάζονται και μαθαίνουν ομαδοσυνεργατικά. Μέχρι τώρα δεκαέξι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και να αποκτήσουν σύνθετες δεξιότητες και πολύτιμες εμπειρίες.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις μας και να ενημερωθείτε σε θέματα που αφορούν στο διαδίκτυο μέσα από την ιστοσελίδα του προγράμματός μας http://rightnet.eu/ , τη σελίδα μας στο fb https://www.facebook.com/groups/282581675284786/, το wiki μας http://rightnetproject.org/ , την ιστοσελίδα του σχολείου μας http://lyk-pallin.att.sch.gr/