Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Προβολή της ταινίας "Τι Απέγινε η Έλι" (Darbareye Elly) στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 21:00 στην προβολή της ταινίας "Τι Απέγινε η Έλι" (Darbareye Elly) Είσοδος-Εισφορά 3€

Υπόθεση
Μετά από πολλά χρόνια στη Γερμανία, ο Αχμάντ ξαναγυρίζει στην Τεχεράνη και οι παλιοί συμφοιτητές του απ’ το πανεπιστήμιο οργανώνουν προς τιμή του ένα τριήμερο στην Κασπία Θάλασσα. Η διασκέδαση αρχίζει αμέσως καθώς όλοι συμμετέχουν στο σχέδιο της Σεπιντέχ, που έφερε μαζί της την όμορφη Έλι, δασκάλα της μικρής κόρης της, με την ελπίδα ότι θα «τα φτιάξει» με τον πρόσφατα χωρισμένο Αχμάντ. Αλλά τα ασήμαντα ψέματα που αρχίζουν να συσσωρεύονται απ’ τη στιγμή που η παρέα φτάνει στην παραλία, γίνονται ξαφνικά μπούμερανγκ όταν η Έλι εξαφανίζεται χωρίς κανείς να ξέρει που είναι.

Λίγα Λόγια
Ιρανική ταινία του 2009 που διαρκεί 119 λεπτά.
Υπόδειγμα κοινωνικού δράματος που συνδυάζει εσωτερική ένταση, αγωνία και εξαιρετική ψυχολογική ανάλυση χαρακτήρων. Ένα διαφορετικό πρόσωπο του Ιρανικού κινηματογράφου σε μία γρήγορη και γεμάτη αγωνία ταινία. Η ταινία απέσπασε την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Βερολίνου και πλήθος άλλων βραβείων.
Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Asghar Farhadi, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και την ταινία «Ένας Χωρισμός» που προβλήθηκε στην Λέσχη πέρσι.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Asghar Farhadi
Σενάριο : Asghar Farhadi, Azad Jafarian,
Πρωταγωνιστές : Golshifteh Farahani, Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti Τρέιλερ

Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.