Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Το 1ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης συμμετέχει στο Erasmus+

Το 1ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης - «Pierre de Coubertin» επελέγη να συμμετάσχει σε ένα ακόμη διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα “S.E.L.F.Y” (Save Earth Life For Youth - Σώστε τη ζωή του πλανήτη για τους νέους).

Στο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετέχουν το 1ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης με άλλα 9 σχολεία από τα κράτη: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λετονία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία. 

Σκοπός του προγράμματος είναι η συνεργασία των μαθητών, η έρευνα πάνω στο θέμα και η ευρύτερη ευαισθητοποίηση του ευρωπαϊκού πληθυσμού στο περιβαλλοντικό πρόβλημα του πλανήτη μας.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ταξίδια των μαθητών και συνοδών καθηγητών στις πόλεις - έδρες των σχολείων που συμμετέχουν, με σκοπό την παρουσίαση της εργασίας της κάθε ομάδας. 

Το Erasmus+ περιλαμβάνει και φιλοξενία σε σπίτια μαθητών των αντίστοιχων σχολείων υποδοχής, όπου αυτή είναι εφικτή, φέρνοντας σε άμεση επαφή τους φιλοξενούμενους με τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων του κάθε κράτους.

Η πρώτη συνάντηση του προγράμματος έχει προγραμματιστεί για την 29η Νοεμβρίου 2015 και θα λάβει χώρα στην πόλη Piatra Neamt της Ρουμανίας.