Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Απορίες σχετικά με δελτία τύπου για την υπόθεση REDS - του Βασίλη Δημητριάδη

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης και που φέρει την υπογραφή του κ. Παναγιώτη Μερτύρη, θα ήθελα να εκφράσω μερικές απορίες που χρήζουν κατά την άποψή μου απάντησης:

Κατ΄αρχήν, στο πρόσωπο του κ. Μερτύρη εκφράζω τον σεβασμό μου και κατανοώ απόλυτα τις δυσκολίες που έχει το “πόστο” που πρόσφατα ανέλαβε, τιμώντας από την πλευρά του την ψήφο όσων συμπολιτών μας, επέλεξαν τον συνδυασμό που σήμερα είναι επικεφαλής.

Όμως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρεθήκαμε, δεν μας αφήνουν την πολυτέλεια για να εκφράζουμε μόνο την εκτίμησή μας, και καλό είναι να εκφράσουμε και τις απορίες μας…

Όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου, δημιουργούν ανάγκη για περαιτέρω αποσαφήνιση του θέματος της REDS προκειμένου να συλλεχθούν ακόμα πιο πολλά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην “άμυνα” του νέου Δήμου Παλλήνης απέναντι στην “επίθεση” που δέχεται από ένα “κολοσσό” όπως χαρακτηρίζει ο κ. Μερτύρης την εταιρεία αυτή.

Έτσι λοιπόν ρωτάω: Τι εννοεί ο κ. Μερτύρης στην πρότασή του “πόσο μάλλον, όταν ο Δήμος Παλλήνης, (εννοεί των πρώην Δημάρχων κ.κ. Γκοτσόπουλου και Κωνσταντά φυσικά), αποδείχθηκε πέρα για πέρα συνεργάσιμος και της έδωσε την άδεια για την υλοποίηση του έργου της, παρ’ ότι ήταν ξεκάθαρο, αφενός πως θα υπήρχε περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή, αφετέρου ότι θα πλήττονταν και η τοπική αγορά της Παλλήνης”;;;

Δηλαδή παρά το ότι ήξερε η τότε διοίκηση πως “ήταν ξεκάθαρο πως θα υπήρχε περιβαλλοντική επιβάρυνση στην περιοχή και θα πληττόταν η τοπική αγορά”, ο τότε Δήμος Παλλήνης φάνηκε… “συνεργάσιμος”; Και τελικά αυτή η «συνεργασία» τι όρια είχε;

Μήπως ο κ. Μερτύρης θα πρέπει να εκδώσει ένα νέο δελτίο τύπου που να αποσαφηνίζει τα παραπάνω και να αποδίδει ξεκάθαρα (και με ονοματεπώνυμα) τις τυχόν ευθύνες για το ότι σήμερα αγωνιζόμαστε ως ενιαίος Δήμος να επιβιώσουμε;;;

Επίσης δελτίο τύπου εξέδωσε και ο πρώην Κοινοτάρχης Ανθούσας και πρώην αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας κ. Τριαντάφυλλος Κουτσικούρης.

Εννοείται πως και στον κ. Κουτσικούρη όμως και στον κ. Μερτύρη εκφράζω τον ίδιο σεβασμό προς το πρόσωπό του, αλλά και εδώ θα πρέπει να κάνω κάποιες επισημάνσεις:

Γράφει λοιπόν στο δελτίο τύπου: «Για την επίτευξη του στόχου αυτού, ένας τρόπος υπάρχει, η συστράτευση όλων των δυνάμεων του Δήμου συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Ξυπνήστε και μην παρασύρεστε, ο εχθρός βρίσκεται εκτός δήμου. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, ένας τρόπος υπάρχει, η συστράτευση όλων των δυνάμεων του Δήμου συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Θανάση Ζούτσο, κάνε σήμερα χωρίς καμιά καθυστέρηση, επιτροπή που θα χειριστεί το θέμα και θα αποτελείται από όλους τους πρώην Δημάρχους Παλλήνης (Σμέρο- Γκοτσόπουλο- Κωνσταντά) τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης (Μερτύρη- Γαβρά- Νούτσου) και θα πλαισιώνεται από ειδικούς νομικούς συμβούλους.
Είναι μεγάλο το βάρος της ευθύνης για να το κρατάς μόνος στις πλάτες σου.
Μην παρασύρεσαι από παρατρεχάμενους».


Απορία 1: Κατ΄ αρχήν θα συμφωνήσω πως ο «εχθρός» βρίσκεται εκτός Δήμου. Όμως ποιος του έδωσε τη δυνατότητα να μας «απειλεί» και με ποιον τρόπο;
Δεν πρέπει να μάθουν οι συμπολίτες μας;

Όσο για τον πρώην Δήμαρχο Παλλήνης και πρώην αρχηγό του συνδυσμού της μείζονος μειοψηφίας κ. Κωνσταντά, εξέφρασε την άποψή του πρόσφατα σε εφημερίδα της Αν. Αττικής, υποστηρίζοντας πως… φταίει ο σημερινός Δήμαρχος Θανάσης Ζούτσος, για κάτι που διαχειρίστηκαν δύο διαδοχικές διοικήσεις του πρώην Δήμου Παλλήνης πριν… 11 χρόνια!

Πρέπει κατά την άποψή σας, να μείνει αναπάντητη αυτή του η θέση και ο σημερινός δήμαρχος θα πρέπει να κληρονομήσει χωρίς αντιρρήσεις και ευθύνες άλλων, μαζί με τα χρέη που άφησαν πίσω τους και ήδη αντιμετωπίζει εδώ και δύο χρόνια; (Βολεύει κάτι τέτοιο προφανώς ή τουλάχιστον μπερδεύει αρκετά και πίσω από αυτό το μπέρδεμα, μπορούν να κρυφτούν εύκολα οι πολιτικές ευθύνες όσων το προτείνουν)!

Και οι πολιτικές ευθύνες (αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο), καταμερίζονται (θα δεχτώ, ότι σε περισσότερους άδικα) και σε όσους στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές μία παράταξη με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντά και ειλικρινά… δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να φανταστώ τον Δήμο μας σήμερα, αν το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό!!!

Εκτός αν πιστεύετε πως το εν λόγω δημοσίευμα του κ. Κωνσταντά στην συγκεκριμένη εφημερίδα, βοηθάει στην… ενότητα των πολιτικών δυνάμεων του Δήμου Παλλήνης.

Απορία 2: Είναι ορθό κατά την άποψή σας να μετέχουν στην επιτροπή πρόσωπα που εμπλέκονται και ευθύνονται πολιτικά για τις δυσμενείς εξελίξεις στο όλο ζήτημα; (Φυσικά αναφέρομαι στους πρώην δημάρχους Παλλήνης)…

Απορία 3: Δεν είναι το μόνο βάρος που κράτησε στις πλάτες του ο Θανάσης Ζούτσος και το γνωρίζουμε όλοι. Εδώ και δύο χρόνια το κοινό ταμείο του ενιαίου Δήμου μας, φυλλοροεί καλύπτοντας χρέη που κληρονόμησε (και καλά κάνει βεβαίως) αλλά γι αυτά τα χρέη που αποδυναμώνουν τη δυνατότητα του ενιαίου Δήμου να ασκήσει δυναμικότερη αναπτυξιακή πολιτική τελικά δεν έχει κανείς ευθύνη; Εσείς κατά την διαχείρισή σας στην Κοινότητα Ανθούσας γιατί άλλωστε ΔΕΝ είχατε ακολουθήσει το παράδειγμα διαχείρισης των διοικήσεων του πρώην Δήμου Παλλήνης (δηλαδή της παραγωγής ελλειμμάτων και χρεών);

Απορία 4: Ποιοι είναι οι… «παρατρεχάμενοι» που θεωρείτε πως επηρεάζουν τον Δήμαρχο και με ποιο τρόπο αλλά κυρίως… ΓΙΑΤΙ; Θεωρείτε πως υπαρχουν συμπολίτες μας που θέλουν να βγει ο Δήμος μας χαμένος από αυτή την υπόθεση;

Τα παραπάνω λοιπόν αποτελούν απορίες μου και ειλικρινά δεν νιώθω καθόλου ευχάριστα που βρίσκομαι σε θέση να τις εκφράσω, όμως είμαι υποχρεωμένος (δημοσιογραφικά και πολιτικά) να το κάνω.

Βασίλης Δημητριάδης
Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα
Διευθυντής της ΦΩΝΗΣ του Γέρακα