Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Πολιτική τυμβωρυχία

Έχω ξαναγράψει και μάλιστα δέχτηκα και επικρίσεις για τα γραφόμενά μου, για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Έγραφα λοιπόν τον Απρίλιο λίγο μετά την προκήρυξη των εκλογών «Ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα είναι ίσως ο μοναδικός λόγος που θα μπορούσε να με κάνει να ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ (λέμε τώρα). Στην προσπάθειά του να προσποριστεί ψήφους από την οργή κατά του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί μέσα και πρακτικές που προσωπικά ως προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ με προσβάλουν…»

Παρ’ όλα αυτά όμως, το ότι θα έβλεπα το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε αφίσα για εκδήλωση στις 3 του Σεπτέμβρη δίπλα από τα συνθήματα «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση» δεν το περίμενα.

Δεν περίμενα ότι ένας σχηματισμός μπορεί να πέσει τόσο χαμηλά, να ξεφύγει από κάθε έννοια πολιτικής ηθικής, προκειμένου να προσποριστεί μερικούς ψήφους.

Τυμβωρυχία λοιπόν «σύντροφοι». Γιατί δεν βρίσκω άλλη λέξη που να περιγράφει τόσο το δικό σας ατόπημα όσο και τη σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ το οποίο φρόντισε να ακυρώσει κάθε λέξη από τις αρχές και το περιεχόμενο της 3ης Σεπτέμβρη.

«Πιστεύω ότι συμβολικές αναφορές όπως η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974 που επηρέασαν την ίδια την πολιτική και κοινωνική ιστορία της χώρας πρέπει να φυλάσσονται μακράν από κάθε κομματική σκοπιμότητα και να αντιμετωπίζονται ως ιστορικές παρακαταθήκες» λέει ο Γκίβαλος και συμφωνώ μαζί του ο οποίος παράλληλα δηλώνει ότι «εξαπατήθηκε» και τελικώς δεν θα πάει στην εκδήλωση.

Βάλτε λίγο μέτρο «σύντροφοι».