Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων;

Η είδηση έπαιξε σχεδόν σε όλα τα κανάλια και τις εφημερίδες. Άμεσα ξεκινούν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που εξαιρούνται των νομιμοποιήσεων που προβλέπει το προσφάτως κατατεθέν νομοσχέδιο.

Δεν έχω την πρόθεση να αναπαράγω την είδηση. Όσοι δεν την γνωρίζετε δείτε την από Τα Νέα της Κυριακής 31/07/2011:

Οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων αρχίζουν μετά το καλοκαίρι, σύμφωνα με την γγ Επιθεωρητών Περιβάλλοντος
Την έναρξη των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων αμέσως μετά το καλοκαίρι προανήγγειλε η γγ Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη. Η κ. Καραβασίλη μίλησε για 5.000 έως 10.000 κτίσματα, που βρίσκονται κυρίως στην Αττική, σε αιγιαλούς, δασικές εκτάσεις, ρέματα ή αρχαιολογικούς χώρους και ως εκτούτου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων.
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η Μ.Καραβασίλη τόνισε ότι οι μπουλντόζες θα μπουν και σε μεγάλες κατασκευές, ενώ σημείωσε πως τα έξοδα της κατεδάφισης θα βαρύνουν τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων, βάσει της αρχής του υπουργείου Περιβάλλοντος «ο ρυπαίνων πληρώνει».
Σύμφωνα με την γγ Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, η υπηρεσία κατεδάφισης θα προχωρά και σε επίταξη ιδιωτικών μηχανημάτων αν χρειαστεί. Η Μ.Καραβασίλη παραδέχτηκε, πάντως, ότι παραμένει προβληματική η εφαρμογή της ρύθμισης, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι δασικοί χάρτες και η οριοθέτηση ρεμάτων, ώστε να προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας η αυθαιρεσία.


Δείτε και το video από το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ (στο 01:01:10)
ΣΚΑΪ Player TV — ΣΚΑΪ (www.skai.gr)