Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Παράνομος ή ήρωας;

Με ποικίλους τρόπους έχει αντιμετωπιστεί η δημιουργία "εν μια νυκτί" νέου νεκροταφείου στην Γλυφάδα.

Από τη μια οι κατακρίνοντες το Δήμαρχο κ. Κόκοκρη, που μιλούν για αυθαίρετο νεκροταφείο εντός της ζώνης προστασίας του Υμηττού, σε μια περιοχή που είχε καεί και έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, καθώς και για άνοιγμα του δρόμου σε κάθε λογής καταπατητές που θέλουν να εκμεταλλευτούν το βουνό.

Από την άλλη οι τασσόμενοι στο πλευρό του Δημάρχου που λένε ότι η πόλη είχε επιτακτική ανάγκη Νεκροταφείου και ορθώς έπραξε ο Δήμαρχος. Το Δημοτικό Συμβούλιο μάλιστα αν και ο Δήμαρχος λειτούργησε εν αγνοία του, αποφάσισε και τη διακοπή λειτουργίας του παλιού κοιμητηρίου.

Ο Δήμαρχος οδηγήθηκε στη λύση αυτή, από τις δαιδαλώδεις διαδικασίες χωροθέτησης Νεκροταφείου, οδηγήθηκε στη λύση αυτή από μια Κεντρική Διοίκηση που όπως σε όλα τα ζητήματα έτσι και σε αυτό, το κρύβει κάτω από το χαλί και αρνείται να δει το πρόβλημα κατάματα. Η Πολιτεία που γνώριζε το πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια, δεν έκανε τίποτα για να το λύσει. Ειλικρινά απεύχομαι στον οποιονδήποτε Δήμαρχο να βρεθεί στη θέση να πει σε κάποιον που θρηνεί, ότι δεν έχει χώρο ταφής και πρέπει να περιμένει ή να πάει κάπου γειτονικά.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επικροτώ το να δρα συνεχώς αυθαίρετα ένας Δήμαρχος. Αυτό είναι άκρως επικίνδυνο. Γιατί πρέπει να ξέρετε ότι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα δεν ασχολείται πάντα το πιο αγαθό κομμάτι της Κοινωνίας μας.

Όσον αφορά τους επίδοξους καταπατητές κι αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο η Πολιτεία κωφεύει. Ας φροντίσει η πολιτεία να τους περιορίσει. 

Παρόμοια περίπτωση αντιμετωπίσαμε προ 15ετίας περίπου στο Γέρακα.


Alter-Νεκροταφείο Γλυφάδας 15-08-2011 by Galiandra

γ) από το blog press-gr


και πείτε τη γνώμη σας