Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Μεσοπρόθεσμη... επιμήκυνση!

Σχολική γιορτή απαγγελίας ποιημάτων θύμιζε η συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο στο Δημοτικό Συμβούλιο.
------
Άσε που για το θέμα αυτό υπήρξε μια τεράστια ανακολουθία λόγων και έργων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Ενώ ζητήσανε προφορικά να συζητηθεί το θέμα και συμφώνησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος, πριν βγει η πρόσκληση με την ημερήσια διάταξη κείμενο με τις υπογραφές τους και τον τίτλο «Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ» κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Είναι προφανές κατά τη γνώμη μου ότι το θέμα τέθηκε από την πλευρά τους για λόγους εντυπωσιασμού και όταν κατάλαβαν ότι το χάνουν γιατί ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος δεν είχαν πρόβλημα να συζητηθεί, διέρρευσαν το κείμενο σε φιλικό τους blog για να παραπλανήσουν. Γνωρίζω από τον Πρόεδρο, η αξιοπιστία του οποίου δεν αμφισβητείται, ότι το κείμενο που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο στις 14/07 κατατέθηκε στο Δήμο στις 15/07 - 12:30 (υπάρχει πρωτόκολλο) και ενώ είχε συμπεριληφθεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη και μάλιστα πρώτο. Η δε μεταξύ τους συνεννόηση, που ο ένας έλεγε ότι φταίει ο άλλος, θυμίζει λαϊκό τετράχορδο, ενίοτε και τρίχορδο, έγχορδο.
------
Επίσης ενώ η αίτησή τους την οποία μπορείτε να δείτε εδώ, αλλά και η συμφωνία που είχε κάνει ο Γκοτσόπουλος ως εκπρόσωπός τους με το Δήμαρχο ήταν για συζήτηση και μόνο, στο τέλος ζήταγαν ψήφισμα. Μάλιστα ο Άρης είχε έτοιμα και 3-4 ψηφίσματα (το είπε ο ίδιος). Ένα extra light, ένα light, ένα hard και ένα extra hard.
------
Παρών ο τέως – «απών» ο νύν – αρχηγός ο Άρης. Σταματημό δεν είχε. Στην προηγούμενη συνεδρίαση, τόλμησε ο Πρόεδρος να θεωρήσει, επειδή απουσίαζε ο νύν, επικεφαλής τον τέως και παρεξηγήθηκε ο Άρης. «Να μην ανακατεύεστε στα ενδοπαραταξιακά μας κ. Πρόεδρε» του είπε.
------
Πάντως ο τέως είχε μια έκρηξη, που βγήκε από το πουθενά, με χαρακτηρισμούς κατά του Δημάρχου. Καλό ήτανε, να το ανεβάσεις και στην Επίδαυρο.
------
Βέβαια παραστάσεις επίπεδου Επιδαύρου ζήσαμε πολλές, τόσο στη Συνεδρίαση, όσο και πριν τη συνεδρίαση εμείς οι του Ζούτσου. Αναρωτιέμαι αν είναι πηγαίο ή αν είναι αποτέλεσμα σκληρής πρόβας.
------
Απαράδεκτος διάλογος μεταξύ Συμβούλων, έλαβε χώρα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που απ’ ότι μαθαίνω είχε και συνέχεια εκτός. Παιδία δεν μας τιμά όλο αυτό.
------
Για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο για την τήρηση της διαδικασίας ακόμη και στα πολύ δύσκολα.
------
Ρε Γιώργο, αυτό το αφεντικό σου μήπως είναι άνθρωπος του Ζούτσου. Όποτε έχει κρίσιμο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο σε στέλνει επαρχία. Νομίζω ότι πρέπει να καταγγείλεις τη φίμωση στην ενημέρωση που επιχειρείται. Πάντως εγώ σου εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο blog που έφτιαξες και πορεία αδέσμευτη και αντικειμενική. Για να τα πετύχεις βέβαια αυτά πρέπει ν’ αλλάξεις παρέες και ομάδα.
------
Έχουμε και κάτι αριστερούς περιπατητές, αντιμνημονιακούς όλο δηλώσεις και επανάσταση μέσω δηλώσεων. Όταν έρθει η ώρα της ψήφου, συμφωνούν. Αγαπητέ περιπατητή που νομίζω ότι σου έχει χαλάσει το αυτοκίνητο, γι’ αυτό και περπατάς, πρέπει να σου πω πως πολιτική πράξη είναι η ψήφος και όχι οι δηλώσεις. Για ψάξου λοιπόν ποιοι ψήφισαν υπέρ των αμοιβών των αιρετών στην Κοινωφελή. Μήπως ξέρεις κανέναν πολύ καλά;  
------
Ευρωπαϊκό Νέων: "Ασημένια" η Παλληνιώτισσα Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ – Χρυσό όμως στις καρδιές μας. Πρόκειται για την κόρη της Ζωής Βαρέλη-Στεφανίδη, μέλος τους Τοπικού Συμβουλίου Παλλήνης.
------
Το θάρρος της γνώμης του είχε κι άλλος «νεολαίος» που έστειλε επιστολή στο Δήμαρχο εκθέτοντας τις διαφορετικές του απόψεις επί θέματος του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο τελικά απεσύρθη. Πρόκειται για τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Πολυχρονάκο εξ Ανθούσης ορμώμενο.
------
Ένα κόμμα, δύο γραμματείς, δύο διαφορετικές λογικές. Η μια αυτή του Γιάννη που σας είπα παραπάνω και η άλλη εδώ
------
Με την ευκαιρία να σας πω ότι ο Γιάννης ο Πολυχρονάκος είναι ένας από τους δύο νεολαίους που αναφέρω, χωρίς να κατονομάζω, στο τελευταίο μου κείμενο στο Νεολόγο. Ο άλλος είναι ο Λάμπρος ο Γκόγκας, ο προσφάτως παραιτηθείς γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Γέρακα.
------
«Προσπαθώ να βγάλω φωτογραφία τον Κουτσικούρη και όλο δίπλα σε παπάδες είναι» σχολίασε φίλος κατά τη διάρκεια των Ανθουσιώτικων.
------
Τα Ανθουσιώτικα κυκλοφόρησαν παντού ως «Πανηγύρι Ανθούσας» γεμίζοντας τον τόπο αφίσες με τις φωτογραφίες των πασίγνωστων(?) τραγουδιστών. Υποκλίνομαι στο επιχειρηματικό δαιμόνιο, αλλά λυπάμαι, νομίζω ότι στα πλαίσια Δημοτικής Εκδήλωσης δεν πρέπει να το ξαναδούμε.
------
54.390 κατοίκους έχει ο Δήμος μας σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής που ανακοινώθηκαν. Αυτό κατ’ αρχάς σημαίνει για τους παράγοντες ένα ακόμα Αντιδήμαρχο, δηλαδή από τους 5 σήμερα θα πάμε στους 6. Εάν τα αποτελέσματα επικυρωθούν μέσα στο έτος είναι πιθανό ο νέος Αντιδήμαρχος να αναλάβει από 01/01/2012.
Ένα ακόμη στοιχείο που πιθανόν να φέρει αλλαγές που θα ισχύσουν όμως από τις επόμενες Δημοτικές εκλογές, είναι ο αριθμός των Συμβούλων ανά Δημοτική Ενότητα. Εάν επιβεβαιωθούν πληροφορίες που μιλούν για (νούμερα κατά προσέγγιση) 30.000 κατοίκους ο Γέρακας, 22.000 κατοίκους η Παλλήνη και 2.500 κατοίκους η Ανθούσα, τότε ο Γέρακας θα εκλέγει περισσότερους από την Παλλήνη και η Ανθούσα ακόμη λιγότερους από τους 3 σήμερα. Σήμερα η σύνθεση είναι 16 από την Παλλήνη, 14 από το Γέρακα και 3 από την Ανθούσα.
------
Αυτά είναι τα αποτελέσματα που αφορούν τους παράγοντες. Το σημαντικό όμως αποτέλεσμα κατά τη γνώμη μου, στο οποίο οι παράγοντες πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή και να υλοποιήσουν δράσεις είναι το ότι ο Δήμος μας έχει τη μεγαλύτερη στην Ανατολική Αττική πυκνότητα πληθυσμού ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, με 1.848,11 κατοίκους ανά τχ. Μπορεί να οφείλεται στις μεγάλες εκτάσεις που έχει ενταγμένες στο σχέδιο ο Γέρακας και στο κέντρο της Παλλήνης, μπορεί να απέχει πολύ από τις τιμές άλλων περιοχών της Αττικής, αλλά θέλει προσοχή.
------
Νόμος της αγοράς: Όταν έχεις από τη μια το Praktiker και από την άλλη το Carrefour, δεν γίνεται να ανοίξεις μαγαζί στη μέση και να πάει καλά. Θα κλείσει γρήγορα.
------
Πως περνάν τα χρόνια! Τα παιδιά 3 Δημοτικών Συμβούλων που είμαστε μαζί πολλά πολλά χρόνια παντρεύονται. Να ζήσουν και να είναι ευτυχισμένα!!
------
Έχω κάτι φίλους, μέλι στάζει το στόμα τους. Μόνο να λέτε το όνομα μου. Όχι με υπονοούμενα.
------
Ρε σεις τι τρώγεστε με τα ρούχα σας; Τι ακριβώς σας ενοχλεί αν μέσα από τις αναρτήσεις μου σε κάποιους αποδίδω εύσημα που τους ανήκουν. Γιατί σας μπερδεύει; Για να το ξεκαθαρίσω λοιπόν μην προσπαθείτε να με εντάξετε σε στρατόπεδο. Με στρατόπεδα και στρατούς δεν έχω σχέση. Απόψεις έχω δικές μου.
------
Καλές διακοπές σε όσους δεν έχουν φύγει ακόμη. Σε όσους δεν έχουν αποφασίσει που να πάνε προτείνω ανεπιφύλακτα τη Σάμο. Δείτε τέσσερεις παρουσιάσεις που βρήκα:
------
Τέλος, είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα γίνονται πολλές συναυλίες. Για να βρείτε ποιός που και πότε, προτείνω το site: http://entechnanews.blogspot.com/ στο οποίο μπορείτε να δείτε με συνεχή ενημέρωση τις συναυλίες του Ιουλίου και του Αυγούστου. Μην περιμένετε να βρείτε πανηγύρια.