Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Πολεοδομική Μελέτη της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας

Έτοιμος προς εξέταση από το ΥΠΕΚΑ ο Φάκελος Πολεοδομικής  Μελέτης της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας.
Με την καθοδήγηση και επίβλεψη του Δημάρχου κ. Αθανάσιου Ζούτσου ,τις ενέργειες  του αρμόδιου για το σχέδιο της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσας Αντιδημάρχου κ. Γρηγόρη Καραγιάννη και της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Παλλήνης συντάχθηκαν εκ νέου και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου, η μελέτη γεωλογικής  καταλληλότητας, η μελέτη οριοθέτησης  του ρέματος  Χαλκίδος κατά το τμήμα του ιδίου  ρέματος που διατρέχει  την Ανθούσα καθώς και η μελέτη του ιδίου ρέματος που διατρέχει  τα 250m. εντός διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης στην εκτός  Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου περιοχή.
Τόσο η μελέτη γεωλογικής  καταλληλότητας  όσο και αυτή της οριοθέτησης του ρέματος Χαλκίδος έχουν θεωρηθεί  από τις αρμόδιες υπηρεσίες  και συμπλήρωσαν τον ελλιπή φάκελο  της πολεοδομικής μελέτης της Δημοτικής Ενότητας  Ανθούσας.  Έτσι  ο φάκελος είναι πλέον ολοκληρωμένος και έτοιμος  να εξετασθεί από το ΣΧΟΠ του ΥΠΕΚΑ.
Σημειώνεται ότι οι πιο πάνω μελέτες είχαν υποβληθεί από το 2009 αλλά είχαν κριθεί ατελείς και ως εκ τούτου η ολοκλήρωση και η επανυποβολή τους ήταν απαραίτητη και επιβεβλημένη η δε έγκριση και θεώρηση  τους ήταν αναγκαία για την πληρότητα και εξέταση του φακέλου και την εντεύθεν  δυνατότητα εξέτασής του από το ΣΧΟΠ του ΥΠΕΚΑ.