Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Παρουσίαση της διεθνώς καταξιωμένης γλύπτριας Αγγέλικας Κοροβέση από τον Σύλλογο "Ο Παλληνεύς"

Το έργο της διεθνώς καταξιωμένης γλύπτριας Αγγέλικας Κοροβέση παρουσίασε ο Σύλλογος Απανταχού Παλαιών Κατοίκων Παλλήνης «Ο Παλληνεύς», σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 στο Οινοποιείο Πέτρου.

Την κα Κοροβέση καλωσόρισε εκ μέρους του Δήμου Παλλήνης  ο Αντιδήμαρχος κ. Σταματίου Θεόδωρος και εκ μέρους του Συλλόγου η Πρόεδρος κα Παναγιώτου Κατερίνα.

Την παρουσίαση έκανε ο Μεγακλής Ρογκάκος, ιστορικός τέχνης κι επιμελητής εκθέσεων, σε ομιλία του με τίτλο: «Ηχο-Γλυπτική – Όταν ο Ήχος γίνεται ερέθισμα για τις Εικαστικές Τέχνες».

Η Αγγέλικα Κοροβέση ζει και εργάζεται στην Αθήνα Ξεκίνησε την καριέρα της όταν αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών το 1975. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την ηχητική ανάλυση των λέξεων δέκα χρόνια μετά.

Το 1993 έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση. Ήταν η γλύπτρια που αντιπροσώπευσε επίσημα την Ελλάδα σε εκθέσεις ανά τον κόσμο για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Λίγα χρόνια αργότερα στον Διεθνή Διαγωνισμό Γλυπτικής ‘Ολυμπιακό Πνεύμα στο Πεκίνο 2008 κέρδισε το Ασημένιο Ολυμπιακό Μετάλλιο. Το έργο «Ειρήνη» που της χάρισε τη διάκριση ήταν το έναυσμα για τη νέα σειρά γλυπτών «Ισορροπιστής». Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις σε 32 χώρες.
Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε συναντήσεις όπως: 4η Τριενάλε Γλυπτικής στη Γαλλία, Έκθεση Γλυπτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουάσινγκτον, Φρανκφούρτη 2001 – 53η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, «SonArt Olympics» Multimedia Έκθεση. Έχει βραβευτεί από δημόσιους φορείς σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Λος Άντζελες, Πεκίνο.

Τα έργα της Αγγέλικας Κοροβέση κοσμούν μουσεία, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σε Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Χιλή, Στοκχόλμη, Πεκίνο.