Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Fake news η "είδηση" για δημιουργία 5 hot spots εντός των ορίων του Δήμου Παλλήνης

Μια νέα εξέλιξη υπήρξε στο θέμα της εγκατάστασης ανήλικων προσφυγόπουλων στην περιοχή Δέση του Γέρακα.

Η εξέλιξη δεν έχει να κάνει τόσο με τη συγκεκριμένη δομή, όσο με τις φήμες περί δημιουργίας κι άλλων δομών εντός του Δήμου Παλλήνης. Φήμες που διακινούσαν οι εξπέρ του ψέματος και της παραπληροφόρησης, δημιουργώντας σύγχυση, ανησυχία, φόβο, διχασμό... με μοναδικό στόχο να ξεπεράσουν την πολιτική και εκλογική τους ανυπαρξία. 

Μετά λοιπόν την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (δείτε εδώ), ο Δήμαρχος έστειλε επιστολή/ερώτηση στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με την οποία ζητάει να του απαντήσουν περί των εντέχνως διασπειρούμενων φημών περί δημιουργίας τεσσάρων και πλέον "Hot spot" εντός των ορίων του Δήμου Παλλήνης.
Την ερώτηση του Δημάρχου μπορείτε να την δείτε εδώ

Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δια στόματος του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, απάντησε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο:
"Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό του Υπουργείου μας δεν προγραμματίζουμε λειτουργία δομής φιλοξενίας στα όρια του Δήμου σας και συνεπώς τα όσα διαδίδονται δεν αφορούν την πραγματικότητα". 
Ολόκληρη την απάντηση του Υπουργείου μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Άνθρακες ο θησαυρός λοιπόν για όσους επένδυσαν στο μίσος και τον διχασμό. 
Fake news η "είδηση" για δημιουργία 5 hot spots εντός του Δήμου Παλλήνης

Αν θυμάστε σε προηγούμενο κείμενό μου είχα ξεχωρίσει τους κατοίκους που "καλοπροαίρετα" ανησυχούν από τους ακραίους που βρήκαν ευκαιρία να επενδύσουν στην ανησυχία και να διχάσουν την κοινωνία μας. 

Σήμερα και μετά την πλήρη αποκάλυψη πως όλ' αυτά που διασπείρονται τόσο καιρό είναι ψέμματα, ήρθε ή ώρα να επιστρέψουν όλοι οι διασπείροντες στην πολιτική και εκλογική τους ανυπαρξία. Απομονώστε τους. Διώξτε το μίσος και το διχασμό από τα σπίτια σας, από τις καρδιές σας.
Η σημερινή Δημοτική αρχή είναι η ικανότερη, το έχει αποδείξει χρόνια τώρα, να διαχειριστεί το θέμα. Με σύνεση, με σοβαρότητα, με λογική, με ανθρωπισμό... 
Όχι με κραυγές, αλλά με την ήρεμη φωνή της λογικής, της σύνεσης, της ανθρωπιάς και της ευθύνης.

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι του Γιάννη Μπεχράκη και έχει τιμηθεί με το βραβείο Πούλιτζερ.