Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Μήνυμα Δημοκρατίας και ενότητας απέναντι σε φασιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές έστειλε ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης

«Οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι, γιατί αν δεν αποτρέψουμε μία τέτοια συμπεριφορά σήμερα, αύριο μπορεί να δεχτούμε κάτι άλλο»

Μήνυμα Δημοκρατίας και ενότητας απέναντι σε φασιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές έστειλε ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, στην έναρξη της συνεδρίασης αναφέρθηκε σε φαινόμενα συμπεριφορών, που εκφεύγουν «της πολιτικής κριτικής, της αξιοπρέπειας και της πολιτικής ηθικής». Αφορμή για την τοποθέτηση του Δημάρχου ήταν οι αναρτήσεις διαχειριστών σελίδων του facebook και τα σχόλια χρηστών, που περιλάμβαναν όχι μόνο ύβρεις κατά μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και απειλές κατά της ζωής τους.

Από την πρώτη στιγμή, που το θέμα της Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφυγόπουλων απασχόλησε την τοπική κοινωνία, η Δημοτική Αρχή Παλλήνης επίμονα ζητούσε αυτοσυγκράτηση και αληθινή παρουσίαση των γεγονότων. Δυστυχώς, η διαστρέβλωση της αλήθειας με ανυπόστατες φήμες γύρω από το θέμα όξυναν το πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου.

Ο Δήμαρχος, κατά την τοποθέτηση του, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι συμπεριφορές αυτές είναι πρωτόγνωρες για τα δημοκρατική ήθη της Πόλης μας. Πρέπει να καταδικάσουμε τόσο αυτούς που δρουν, συμπεριφέρονται και πράττουν κατ' αυτό τον τρόπο, όσο και αυτούς που έχουν δημιουργήσει αυτό το διχαστικό κλίμα στην κοινωνία μας. Εμείς όλοι, αγαπητοί συνάδελφοι, πρέπει να σταθούμε αρωγοί στην κοινωνία ενωτικά, με νηφαλιότητα και σύνεση».

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής και μέλη όλων των Δημοτικών Παρατάξεων οι οποίοι καταδίκασαν αυτές τις συμπεριφορές.

Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα καταδίκασε όλες τις φασιστικές, ρατσιστικές και παράνομες συμπεριφορές, καθώς και τους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς των παραπάνω πράξεων. Επίσης, αποφάσισε να αποσταλούν όλα τα στοιχεία για τα παραπάνω περιστατικά τόσο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όσο και στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για τις κατά νόμον ενέργειες σύμφωνα με τις αρμοδιότητες τους. Τέλος, κάλεσε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει και να απομονώσει τέτοιες απόψεις και συμπεριφορές.