Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Σχολεία εν δράσει για το περιβάλλον

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου, Γέρακας) από τις 11.00 έως 13.30 θα πραγματοποιηθούν βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις και εκδήλωση βράβευσης όλων των σχολείων του Δήμου Παλλήνης για τη συμμετοχή τους:
  • στον 3ο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης σε 16 Δημοτικά Σχολεία, με τη συμμετοχή 3900 παιδιών και 200 εκπαιδευτικών,
  • στον 2ο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης junior σε 18 Νηπιαγωγεία, με τη συμμετοχή 850 νηπίων και 47 εκπαιδευτικών,
Τα Δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία συνέλεξαν πόντους από την διαλογή στην πηγή για ανακύκλωση έξι υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαια, μπαταρίες, μικρές ηλεκτρικές/ ηλεκτρονικές συσκευές), ενώ παράλληλα δέχονται και δωρεές πόντων μέσω της πλατφόρμας followgreen.gr/pallini, έως και την 31η Απριλίου 2019. Το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή θα συνεχιστεί μέχρι την λήξη του σχολικού έτους.
  • στις δράσεις ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας», ηλεκτρικών συσκευών και μπαταριών στα 16 σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για 2η χρονιά.
  • στον μαθητικό διαγωνισμό FollowGrennAction 2 στα Γυμνάσια και στα Λύκεια του Δήμου μας
Οι μαθητές των Γυμνασίων φιλοτέχνησαν κόμικς και περιβαλλοντικά μηνύματα σε πινακίδες, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε δημόσια σημεία στον Δήμο Παλλήνης. Οι μαθητές των Λυκείων δημιούργησαν βίντεο μικρής διαρκείας (σποτ) με θέμα «Τι ανακυκλώνω στον Μπλε κάδο».

Καλούμε όλους να ψηφίσουν τα έργα των Γυμνασίων και τα βίντεο-animation των Λυκείων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό FollowGrennAction 2, μέσα από την δημοτική ψηφιακή πλατφόρμα followgreen.gr/pallini από την 1η έως την 10η Απριλίου 2019

Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης θα πλαισιώσουν μουσικά την περιβαλλοντική γιορτή μας, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον, υπό την καθοδήγηση της κας Ιουλίας Τζαννετουλάκου και της κας Μαριάννας Φερετζάκη αντίστοιχα.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 μαζί με τα παιδιά σας για να γνωρίσετε τον κόσμο της ανακύκλωσης, μέσα από τη δουλειά των άλλων παιδιών, αλλά και για να συμμετάσχετε βιωματικά στις παρακάτω δράσεις στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα :

--Στην έκθεση έργων των μαθητών των Γυμνασίων που συμμετέχουν στον FollowGrennAction 2
--στην εκπαιδευτική ψυχαγωγική δράση «Λούνα Παρκ» της Ανακύκλωσης,
--στα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια FOLLOWGRENN