Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Συνεδρίαση 27η/2018 Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης

Συνεδριάζει την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, με τα εξής θέματα:

1. Συζήτηση επί του υπ΄ αριθμ. πρ. 39470/07-12-2018 αιτήματος πολιτών Δήμου Παλλήνης.
2. Λήψη απόφασης περί έγκρισης καθορισμού Μηνιαίας Αποζημίωσης - Εξόδων Παράστασης σε μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Δήμου Παλλήνης.
3. Λήψη απόφασης περί έγκρισης της συνεργασίας του Δήμου με την εταιρία: «ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΟΜΕΣ» για το έτος 2019.
4. Λήψη απόφασης περί έγκρισης εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Αγαρίστης, της Δ.Ε. Παλλήνης του Δήμου Παλλήνης.
5. Λήψη απόφασης περί έγκρισης εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Ερατούς, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, της Δ.Ε. Παλλήνης του Δήμου Παλλήνης.
6. Λήψη απόφασης περί έγκρισης εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Φειδιππίδου, από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως έως την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, της Δ.Ε. Παλλήνης του Δήμου Παλλήνης.
7. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ποσού δαπάνης για αμοιβή πληρεξούσιου δικηγόρου, για δικαστικές και εξωδικαστικές ενέργειες.
8. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη κοπής ενός (1) ατόμου λεύκας στην οδό Απόλλωνος 74, της Δ.Ε. Παλλήνης, του Δήμου Παλλήνης.
9. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη κοπής ενός (1) πεύκου επί της οδού Δυοβουνιώτη, της Δ.Ε. Γέρακα, του Δήμου Παλλήνης.
10. Λήψη απόφασης για συμπλήρωση της υπ' αριθμ 366/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.
11. Λήψη απόφασης για συμμετοχή του Δήμου Παλλήνης σε υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας HORIZON2020, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, Δανία και τίτλο : "FoodSHIFT2030".

Το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορά αίτημα κατοίκων της 7ης Δεκεμβρίου, σχετικά με τα γεγονότα που έγιναν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με το τραγούδι των μαθητών, αλλά και όσων ακολούθησαν (αποβολή, κατάληψη, εμφάνιση ακδροδεξιών ομάδων).

Οι κάτοικοι με το αίτημά τους «αξιώνουν από τη Δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις και να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς, που θα εξομαλύνουν την κατάσταση και θα αποτρέψουν την εμφάνιση ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές μας».

Γνωρίζετε όλοι τις απόψεις μου για το θέμα αυτό αφού δημόσια τις διατύπωσα αμέσως μετά τα γεγονότα λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι αυτό είναι θέμα της Σχολικής Κοινότητας και ΜΟΝΟ. Δυστυχώς η άποψή μου δεν βρήκε ανταπόκριση και ξεκίνησαν οι δηλώσεις ένθεν και ένθεν. Μάλιστα όσοι ενθυμούνται και με παρακολουθούν, γνωρίζουν ότι διατύπωσα και διαφορετική άποψη από αυτή του Δημάρχου.

Αγαπητοί κάτοικοι το πνεύμα της επιστολής σας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, πλην όμως… φοβάμαι ότι η αγνή σας πρόθεση περί συζήτησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα οδηγήσει στην αναζωπύρωση ενός γεγονότος που τείνει να ξεχαστεί. Θα οδηγήσει στο διχασμό ακόμη και εντός του Δημοτικού Συμβούλιου. Θα δώσει τροφή και ζωή σε ακραίες απόψεις να βγουν στην επιφάνεια. Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο όχι μόνο δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα, αντίθετα, με όσα πιστεύω ότι θα ακουστούν, θα βλάψει, τους μαθητές, τη σχολική κοινότητα, την κοινωνική συνοχή. Ένα δείγμα των όσων θα γίνουν πήραμε όταν η επιστολή σας κατατέθηκε αρχικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ λοιπόν να αποσύρετε την επιστολή σας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, προσωπικά δηλώνω ότι δεν θα συμμετάσχω σε μια τέτοια συζήτηση.