Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Η Λιακάδα Μέσα μου (Un Beau Soleil Interieur), στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας "Η Λιακάδα Μέσα μου -Un Beau Soleil Interieur"
Είσοδος-Εισφορά 3€

Υπόθεση
Η Ιζαμπέλ είναι μια Παριζιάνα καλλιτέχνης και χωρισμένη μητέρα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα. Παρόλο που το κενό μεταξύ αυτού που ψάχνει και των αντρών που παρουσιάζονται στην ζωή της μεγαλώνει συνεχώς, οι διαφορετικοί άντρες έχουν όλοι κάτι το μοναδικό, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που αναζητά.

Λίγα Λόγια
Γαλλική κομεντί, του 2017 που διαρκεί 94 λεπτά.
H Κλερ Ντενί εμπιστεύεται την Ζιλιέτ Μπινός για μια ρομαντική κομεντί για το φως που λούζει την προσμονή του έρωτα και το σκοτάδι που τη σκεπάζει στην πραγματικότητα.
Η ταινία είναι εμπνευσμένη από το εμβληματικό φιλοσοφικό έργο του Ρολάν Μπαρτ «Αποσπάσματα του Ερωτικού Λόγου».

Καθώς η πρωταγωνίστρια περνάει από τον έναν εραστή στον άλλον αναζητώντας την «εσωτερική λιακάδα» του τίτλου, όχι μόνο συναντά ψυχολογικά προβλήματα μεγαλύτερα από τα δικά της, αλλά διαπιστώνει και πως μια ερωτική σχέση δεν μπορεί να την καλύψει και σεξουαλικά και πνευματικά και συναισθηματικά.

Επώδυνα σκοτεινή κατά βάθος, όσο και ο φόβος της μοναξιάς που ταλανίζει όλους τους ήρωες της ταινίας ανεξαιρέτως, η ταινία διαθέτει την αβάσταχτη ελαφρότητα μιας ηλιαχτίδας, ζωτικής σημασίας κι ικανής να ζεστάνει την ψυχή του θεατή, ενώ η Ζιλιέτ Μπινός είναι ιδανικά πλασμένη για τον κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ρόλο, μεταδίδοντας με τη χαρακτηριστική της εσωτερικότητα όλες τις μεταπτώσεις, τις αμφιβολίες και τα πισωγυρίσματα της ηρωίδας που υποδύεται.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Claire Denis
Σενάριο : Christine Angot, Claire Denis
Πρωταγωνιστούν: Juliette Binoche, Xavier Beauvois, Philippe Katerine
Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.
Για να δείτε το πρόγραμμα της σεζόν 2017-2018 πατήστε εδώ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥ- Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 117, ΠΑΛΛΗΝΗ