Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ ... αρκεί να διαγνωσθεί έγκαιρα

  • Ο καρκίνος μπορεί να είναι ιάσιμος αν εντοπιστεί νωρίς.
  • Μην επαναπαύεστε μόνο στη τύχη σας.
  • Η πρόληψη είναι το κλειδί…

Ακούγεται κοινότυπο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Συνολικά εξετάστηκαν εντελώς δωρεάν 500 γυναίκες διενεργώντας τεστ Παπανικολάου και μαστογραφικό έλεγχο.

Ο Δήμος Παλλήνης θέλοντας να στείλει το πιο ηχηρό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες ότι η πρόληψη - πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου μπορεί να σώσει ζωές διεκδίκησε και κατάφερε να ενταχθεί με επιτυχία στο πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

Ο πληθυσμιακός έλεγχος στις γυναίκες του Δήμου μας πραγματοποιήθηκε σε ειδικές και πλήρως εξοπλισμένες αυτοκίνητες μονάδες του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας και διήρκεσε από τον Ιούνιο έως και τον Ιούλιο του 2018, συνεχίστηκε δε, λόγω της αυξημένης προσέλευσης, από τον Σεπτέμβρη έως και τον Οκτώβριο του 2018.

Οι γυναίκες των οποίων η διάγνωση των μαστογραφιών ήταν φυσιολογικές ενημερώθηκαν με προσωπική επιστολή, ενώ γυναίκες με μαστογραφικά ευρήματα κλήθηκαν για κλινική εξέταση, περαιτέρω διερεύνηση και τυχόν πραγματοποίηση συμπληρωματικών εξετάσεων στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας εντελώς δωρεάν. Αντίστοιχα οι γυναίκες με φυσιολογικά αποτέλεσμα κολποτραχηλικού επιχρίσματος ειδοποιήθηκαν με επιστολή και οι γυναίκες των οποίων τα ευρήματα ήταν ύποπτα ενημερώθηκαν και τους προτάθηκε να επισκεφτούν το γυναικολόγο τους για περαιτέρω έλεγχο.