Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ 05-11/07/2018

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ
C’EST LA VIE
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Νακάς, Ερίκ Τολεντανό.
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Πιέρ Μπακρί, Ζιλ Λελούς, Ζαν-Πολ Ρουβ, Βενσάν Μακέν, Αλμπάν Ιβάνοφ.
Διάρκεια: 117 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή & Τρίτη 21.00 & 23.00
Σάββατο 21.30 & 23.30
Τετάρτη 21.30

O Μαξ ασχολείται με την τροφοδοσία εδώ και 30 χρόνια. Έχει οργανώσει εκατοντάδες πάρτι στη ζωή του. Σήμερα, έχει αναλάβει έναν πανέμορφο γάμο, ακόμη έναν, σε ένα κάστρο του 17ου αιώνα, όπου θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του ο Πιέρ και η Ελένα. Ως συνήθως, ο Μαξ έχει συντονίσει τα πάντα: Έχει προσλάβει μία στρατιά σερβιτόρων και σεφ, έχει προτείνει φωτογράφο στο ζευγάρι, έχει κλείσει την ορχήστρα, έχει κανονίσει τον ανθοστολισμό. Με λίγα λόγια, υπάρχουν όλα τα συστατικά για να είναι επιτυχημένο το μυστήριο… Σύντομα, όμως, οι ισορροπίες θα διαταραχθούν και κάθε στιγμή ευτυχίας θα μετατραπεί σε χαοτική καταστροφή.

H ταινία που έκλεισε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2017 είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία με έναν τεράστιο θίασο καταξιωμένων ηθοποιών, ενώ το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, οι δημιουργοί που καθήλωσαν το κοινό ανά τον κόσμο με την μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Άθικτοι» (2011).

Δεν θα μπορούσε να βρεθεί πιο ταιριαστός ηθοποιός από τον απίθανο και βραβευμένο με Σεζάρ Ζαν-Πιέρ Μπακρί για τον ρόλο του τελειομανή διοργανωτή εκδηλώσεων Μαξ που, όπως λέει στην ταινία, ρισκάρει την καριέρα του σε κάθε γάμο προκειμένου να πάνε όλα τέλεια. Σε αυτόν τον γάμο όμως, τίποτα δεν θα πάει τέλεια. Ο Μαξ θα πρέπει να λύσει κάθε τι που ετοιμάζεται να πάει στραβά, από κάθε πιθανή πλευρά – και οι πλευρές είναι πολλές μιας και η διοργάνωση του μεγαλειώδους αυτού γάμου που θα γίνει στο επιβλητικό κάστρο, που ανήκε στον Λουδοβίκο XIII και βρίσκεται κοντά στο Φοντενεμπλό, απαιτεί μια σειρά από εργαζομένους: τον τραγουδιστή Ετιέν (o Dj James) που προσελήφθη τελευταία στιγμή και έχει απύθμενη αλαζονεία, την Αντέλ που είναι το δεξί χέρι του Μαξ και δε σταματάει να μαλώνει με τον Ετιέν, τον παντελώς άπειρο Σαμί με τα φτωχά γαλλικά, τον πρώην δάσκαλο γαλλικών Ζουλιέν που δεν αντέχει το λεξιλόγιο του Σαμί, τον λιχούδη φωτογράφο Γκι που πιο πολύ τρώει παρά φωτογραφίζει, τη Ζοσιάν, με την οποία ο Μαξ έχει παράνομη σχέση και η οποία φλερτάρει αναίσχυντα μπροστά του, και πολλούς ακόμα. Κι όλα αυτά εν μέσω διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, τροφικών δηλητηριάσεων και πολλών μικρών καταστροφών που απειλούν να χαλάσουν την όμορφη αυτή μέρα…