Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ 12-18/07/2018


ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ
C’EST LA VIE
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Νακάς, Ερίκ Τολεντανό.
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Πιέρ Μπακρί, Ζιλ Λελούς, Ζαν-Πολ Ρουβ, Βενσάν Μακέν, Αλμπάν Ιβάνοφ.
Διάρκεια: 117 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή έως Τρίτη 21.00
Σάββατο 21.30


O Μαξ ασχολείται με την τροφοδοσία εδώ και 30 χρόνια. Έχει οργανώσει εκατοντάδες πάρτι στη ζωή του. Σήμερα, έχει αναλάβει έναν πανέμορφο γάμο, ακόμη έναν, σε ένα κάστρο του 17ου αιώνα, όπου θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του ο Πιέρ και η Ελένα. Ως συνήθως, ο Μαξ έχει συντονίσει τα πάντα: Έχει προσλάβει μία στρατιά σερβιτόρων και σεφ, έχει προτείνει φωτογράφο στο ζευγάρι, έχει κλείσει την ορχήστρα, έχει κανονίσει τον ανθοστολισμό. Με λίγα λόγια, υπάρχουν όλα τα συστατικά για να είναι επιτυχημένο το μυστήριο… Σύντομα, όμως, οι ισορροπίες θα διαταραχθούν και κάθε στιγμή ευτυχίας θα μετατραπεί σε χαοτική καταστροφή.

H ταινία που έκλεισε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2017 είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία με έναν τεράστιο θίασο καταξιωμένων ηθοποιών, ενώ το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, οι δημιουργοί που καθήλωσαν το κοινό ανά τον κόσμο με την μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Άθικτοι» (2011).

Δεν θα μπορούσε να βρεθεί πιο ταιριαστός ηθοποιός από τον απίθανο και βραβευμένο με Σεζάρ Ζαν-Πιέρ Μπακρί για τον ρόλο του τελειομανή διοργανωτή εκδηλώσεων Μαξ που, όπως λέει στην ταινία, ρισκάρει την καριέρα του σε κάθε γάμο προκειμένου να πάνε όλα τέλεια. Σε αυτόν τον γάμο όμως, τίποτα δεν θα πάει τέλεια. Ο Μαξ θα πρέπει να λύσει κάθε τι που ετοιμάζεται να πάει στραβά, από κάθε πιθανή πλευρά – και οι πλευρές είναι πολλές μιας και η διοργάνωση του μεγαλειώδους αυτού γάμου που θα γίνει στο επιβλητικό κάστρο, που ανήκε στον Λουδοβίκο XIII και βρίσκεται κοντά στο Φοντενεμπλό, απαιτεί μια σειρά από εργαζομένους: τον τραγουδιστή Ετιέν (o Dj James) που προσελήφθη τελευταία στιγμή και έχει απύθμενη αλαζονεία, την Αντέλ που είναι το δεξί χέρι του Μαξ και δε σταματάει να μαλώνει με τον Ετιέν, τον παντελώς άπειρο Σαμί με τα φτωχά γαλλικά, τον πρώην δάσκαλο γαλλικών Ζουλιέν που δεν αντέχει το λεξιλόγιο του Σαμί, τον λιχούδη φωτογράφο Γκι που πιο πολύ τρώει παρά φωτογραφίζει, τη Ζοσιάν, με την οποία ο Μαξ έχει παράνομη σχέση και η οποία φλερτάρει αναίσχυντα μπροστά του, και πολλούς ακόμα. Κι όλα αυτά εν μέσω διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, τροφικών δηλητηριάσεων και πολλών μικρών καταστροφών που απειλούν να χαλάσουν την όμορφη αυτή μέρα…

ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ
SKYCRAPER
Σκηνοθεσία: Ρόουσον Μάρσαλ Θάρμπερ.
Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Νιβ Κάμπελ, Νόα Τέιλορ.
Διάρκεια: 102 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή έως Τετάρτη 23.00
Σάββατο 23.30


Ο μοναδικός Ντουέιν Τζόνσον πρωταγωνιστεί στην ταινία της Legendary "Ουρανοξύστης" στο ρόλο του Γουίλ Σόγιερ, πρώην επικεφαλής της Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI και βετεράνου πολέμου, ο οποίος, μετά από αναγκαστική απόσυρση από την ενεργό δράση λόγω τραυματισμού, προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας σε ουρανοξύστες. Σε μια αποστολή στην Κίνα ενοχοποιείται για την ξαφνική ανάφλεξη τμήματος του ψηλότερου, πιο εξελιγμένου και (θεωρητικά) ασφαλέστερου ουρανοξύστη, την ασφάλεια του οποίου είχε μόλις αναλάβει. Ο Γουίλ προσπαθεί να βρει τους υπαίτιους της φωτιάς και να σώσει την οικογένειά του που είναι παγιδευμένη μέσα στο κτίριο.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της περιπέτειας δράσης υπογράφει ο Ρόουσον Μάρσαλ Θάρμπερ (Κεντρική Ευφυία). Όλα ξεκίνησαν από ένα κινέζικο μύθο «Το Μαργαριτάρι Δράκος» που αφορούσε σε ένα μαργαριτάρι που βρήκε ένα αγόρι και το οποίο, χάρη στις μαγικές του δυνάμεις, έδωσε τέλος στην παρατεταμένη ξηρασία του τόπου κι έφερε στο χωριό του αγοριού ευημερία με αποτέλεσμα ο κόσμος έπαψε να πεινά. Όταν κάποιοι πήγαν να κλέψουν το μαργαριτάρι από το αγόρι, εκείνο το κατάπιε και μεταμορφώθηκε σε οργισμένο δράκο που εξαφανίστηκε μέσα στα νερά ενός ποταμού κι από εκεί συνεχίζει να προστατεύει το χωριό του αγοριού και τους κατοίκους του…

TAD: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΙΔΑ
TADEO JONES: EL SECRETO DEL REY MIDAS
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Αλόνσο, Ενρίκε Γκάτο.
Διάρκεια: 85 λεπτά
Ώρα έναρξης: Τετάρτη 21.00 (Μεταγλωττισμένο)


Ο Ταντ είναι ένας ονειροπόλος οικοδόμος που έχει πάθος με την αρχαιολογία και τη φίλη του Σάρα, αναγνωρισμένη στο χώρο, για την οποία τρέφει έναν ανομολόγητο έρωτα. Η Σάρα αυτή την περίοδο αναζητά το μυθικό περιδέραιο του βασιλιά Μίδα που ο θρύλος λέει ότι ότι αγγίζει μετατρέπεται σε χρυσό. Το κακό είναι ότι το ίδιο ακριβώς αναζητά και ο κακός Ρακχάμ, που θα απαγάγει την καλή του. Ο Ταντ θα προσπαθήσει να βρει το περιδέραιο και να σώσει την καλή του με τη βοήθεια της βοηθού της, Τίφανι, αλλά και του εκκεντρικού Μόμια, μιας φιλικής μούμιας που γνώρισε από την προηγούμενη περιπέτεια του.

Οι παραλληλισμοί είναι εμφανείς. Μη μου πείτε πως δεν καταλάβατε, ότι θέλουν να παρομοιάσουν τον Τad, με τον διάσημο σε όλους μας Ιντιάνα Τζόουνς. Πως το σκυλί που τον ακολουθεί μας θυμίζει και λίγο τον Τεν Τεν. Όχι στην εμφάνιση του, αλλά μαζί με το αφεντικό του και τις περιπέτειες που εμπλέκονται και οι δυο μαζί. Πως όταν θα δείτε την Σάρα, αμέσως το μυαλό σας θα πάει στην Lara Croft; Άφησα τελευταίο τον μουγγό παπαγάλο Belzoni, που μιλάει μαζί μας με ταμπέλες, γιατί αυτό που θα σας πω δεν είναι της φαντασίας μου. Εκτός ότι μου θύμισε τα Angry Birds, η συμπεριφορά του παπαγάλου έγινε κατ’ αυτόν τον τρόπο έτσι ώστε να θυμίζει τον κακό και διάσημο Wile E. Coyote, που δεν μίλησε ποτέ του στην κάμερα, παρά μόνο με πινακίδες. Αλλά και το όνομα της Μούμιας, δεν αποκαλύπτετε ποτέ σε ολόκληρη την ταινία. Η Μούμια είναι και μεγάλο σουξέ της ταινίας. Είναι απερίγραπτος χαρακτήρας, δίνει άλλη γεύση στην ιστορία, είναι εκεί για να βοηθήσει, να διασκεδάσει και να ξετρελάνει κόσμο. Είναι ξεκαρδιστική φιγούρα !!

Η ταινία είναι αστεία, διασκεδαστική και χαρούμενη. Έχει μέσα αρκετή περιπέτεια και δεν καταλαβαίνεις πως περνά η ώρα. Το μήνυμα και εδώ είναι ένα. Η Αγάπη και πως αυτή νικάει την κάθε δυσκολία. Όλα λοιπόν στ’ όνομα της Αγάπης.