Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Δήμος Παλλήνης: Ενημέρωση για τον διαχωρισμό των απορριμμάτων

Αγαπητοί συνδημότες, 

Η διατήρηση και καθαριότητα του αστικού μας περιβάλλοντος, είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Ο Δήμος μας, με σταθερή την προσήλωση του, στην προστασία και την διαφύλαξη του περιβάλλοντος, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια πάνω σε αυτό το στόχο.

Ο Δήμος Παλλήνης, κινούμενος στο παραπάνω πλαίσιο, παρακαλεί τους δημότες και τους κατοίκους, να εναποθέτουν τα ογκώδη ή μη οικιακά απορρίμματα, ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ από τα κλαδέματα δέντρων, γιατί τα τελευταία αξιοποιούνται ως λίπασμα.

Τα ανάμικτα απορρίμματα ΔΕΝ τα δέχεται ούτε η χωματερή ούτε το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) και επιπλέον όταν διαπιστωθεί η ανάμιξη απορριμμάτων με κλαδιά επιβάλλεται ποινή (πρόστιμο) στον Δήμο.

ΓΙΑ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).

Η εικόνα των πεταμένων καναπέδων και των παλιών επίπλων δίπλα στους κάδους θα πρέπει να εκλείψει. Τα απορριμματοφόρα δεν έχουν δυνατότητα για περισυλλογή τέτοιων ογκωδών αντικειμένων.

Ο Δήμος έχει έκταση περίπου 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ένα οδικό δίκτυο εντός και εκτός σχεδίου πολλών χιλιομέτρων. Κατά συνέπεια δεν είναι εύκολη η εντόπιση και περισυλλογή απορριμμάτων ή προϊόντων κλαδέματος χωρίς την συνεργασία των συμπολιτών μας σε κάθε γειτονιά.

Προσδοκούμε στην συνεργασία σας. Η εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας είναι επιβεβλημένη για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος ΔΕΝ περισυλλέγει οικοδομικά απόβλητα (μπάζα). Η ευθύνη απομάκρυνσης και απόρριψης τους γίνεται από τον παραγωγό τους σύμφωνα και με τις διατάξεις του κανονισμού καθαριότητας.

Με το παρόν ενημερωτικό δελτίο, ευελπιστούμε να θέσουμε από κοινού τις βάσεις για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας, δημιουργώντας μαζί τον ιδανικό τόπο για τα παιδιά μας, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική διαπαιδαγώγησή τους.