Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ 24-30/05/2018


ΕΝΑΣ ΣΚΙΟΥΡΟΣ ΣΟΥΠΕΡ-ΗΡΩΑΣ 2 
THE NUT JOB 2: NUTTY BY NATURE 
Σκηνοθεσία: Καλ Μπράνκερ.
Διάρκεια: 91 λεπτά
Ώρα έναρξης: 20.50 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)
Τετάρτη 21.30 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Ο σκίουρος Σέρλι και η παρέα του επιστρέφουν! Για άλλη μία φορά, βρισκόμαστε στην Όουκταουν, όπου ο μοχθηρός δήμαρχος έχει αποφασίσει να καταστρέψει το Liberty Park και στη θέση του να χτίσει ένα λούνα παρκ. Ο Σέρλι και η ετερόκλητη ομάδα φίλων του συμμαχούν για να σώσουν το σπίτι τους, να κατατροπώσουν τον δήμαρχο και να ανακαταλάβουν το πάρκο.

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ο σκανδαλιάρης σκίουρος Σέρλι, ο γλυκύτατος Κολλητός, η τρυφερή Άντυ και η γκαφατζού Γλύκα ζουν μια όμορφη και ήρεμη ζωή που είναι άφθονη σε φαγητό. Μέχρι που το μαγαζί που τους προμηθεύει τους αγαπημένους τους ξηρούς καρπούς ανατινάζεται! Μετά την άκαρπη προσπάθειά τους να βρουν φαγητό στην πόλη, ο Σέρλι και η παρέα του το βάζουν για το Liberty Park, το οποίο όμως έχει βάλει στο μάτι ο δήμαρχος και θέλει να γκρεμίσει για να χτίσει στη θέση του ένα λούνα παρκ. Όταν ο Σέρλι και η παρέα του καταφθάνουν, η μάχη ξεκινά… Καταδιώξεις, απαγωγές, φάρσες και καταστροφές σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία δράσης για μικρούς και μεγάλους!

Για την παραγωγή του «’Ένας Σκίουρος Σούπερ-Ήρωας 2» δούλεψε μια μεγάλη και απόλυτα εξειδικευμένη ομάδα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Καθώς η δημιουργία μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων είναι μια αργή διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη σχολαστικότητα, περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες εργάστηκαν για πάνω από δύο χρόνια προκειμένου να φτιάξουν τους χαρακτήρες, τα σκηνικά, τα props, τη μουσική και πολλά ακόμα στοιχεία.

Το «’Ένας Σκίουρος Σούπερ-Ήρωας 2» εκτός από χιούμορ διαθέτει και ένα σημαντικό μήνυμα υπέρ της ομαδικότητας, καθώς οι ήρωες συνειδητοποιούν πως, αφήνοντας πίσω τις διαφορές τους και δουλεύοντας μαζί, μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.

TAXI 5
Σκηνοθεσία: Φρανκ Γκασταμπίντ.
Πρωταγωνιστούν: Φρανκ Γκασταμπίντ, Μαλίκ Μπενταλά, Μπερνάρ Φαρσί.
Διάρκεια: 102 λεπτά
Ώρα έναρξης: 22.30 (Μια προβολή)
Τετάρτη 23.00 (Μια προβολή)

Ο Σιλβέν Μαρό, ένας επιτυχημένος Παριζιάνος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση, μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Ζιλμπέρτ, που είναι πια Δήμαρχος της πόλης (αλλά πάντα χαμηλά στις δημοσκοπήσεις), του αναθέτει να σταματήσει τη δράση της «Ιταλικής Συμμορίας» που ληστεύει κοσμηματοπώλες και καταφέρνει να ξεφεύγει χάρη σε μια γρήγορη Ferrari. Για να τα καταφέρει, ο Μαρό δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνασπιστεί με τον ανιψιό του χειρότερου οδηγού Uber στη Μασσαλία που, όμως, είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον βοηθήσει.

Το TAXI 5 παίρνει τη σκυτάλη από τους προκατόχους του και επαναφέρει στη μεγάλη οθόνη όλα αυτά που μας έκαναν να το αγαπήσουμε: την ιδιαίτερη γοητεία του γρήγορου, φτιαγμένου αυτοκινήτου, τις επικίνδυνες σκηνές δράσεις, το χιούμορ-σκωτσέζικο ντους και τα ασταμάτητα αστεία που περιλαμβάνουν ένα μάτσο ανίκανους αστυνομικούς και τον οδηγό του TAXI που πάντα στο τέλος πρέπει να σώσει την κατάσταση. Οι «Μαχητές των Δρόμων» συναντούν την κωμική τους πλευρά με τον πρωταγωνιστή – και σκηνοθέτη – που σαν άλλος (Γάλλος) Βιν Ντίζελ προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία του καθώς βιώνει ένα ντόμινο κωμικών καταστάσεων που τον φέρνουν αντιμέτωπο με την ιταλική μαφία και την άπιαστη Ferrari της. Και μπορεί στο TAXI 2 να είδαμε το αγαπημένο μας Peugeot να πέφτει με αλεξίπτωτο από αεροπλάνο, όμως αυτή τη φορά θα το δούμε να αλλάζει ταχύτητα, να καρφώνει 5η και να «πετάει» σε άλλη διάσταση.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Σιλβέν Μαρό, ενός Παριζιάνου αστυνομικού που μετατίθεται στη Μασσαλία αφού κοιμάται «κατά λάθος» με την κόρη του αρχηγού της αστυνομίας. Όταν φτάνει, ο Μαρό αναγκάζεται να συνεργαστεί με μια ομάδα απελπιστικά ανίκανων δημοτικών αστυνομικών που έχουν επιφορτιστεί με την προστασία ενός διάσημου διαμαντιού από την ιταλική μαφία.