Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Προληπτικός σωματομετρικός & οδοντιατρικός έλεγχος στα σχολεία του Δήμου Παλλήνης

Συνεχίζεται και φέτος ο προληπτικός σωματομετρικός και οδοντιατρικός έλεγχος στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Παλλήνης, μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, με τον σωματομετρικό έλεγχο των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης στην Κάντζα.

Τα προγράμματα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και ειδικά, στην πρόληψη της ασθένειας και την προαγωγή της υγείας του πληθυσμού.

Οργανώνεται και εκτελείται από το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Παλλήνης, σε συνεργασία και με εθελοντές ιατρούς.

Η συμμετοχή των μαθητών είναι εθελοντική, κατόπιν της έγγραφης συγκατάθεσης των γονέων.

Η εφαρμογή του προγράμματος γίνεται διαδοχικά σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου, σύμφωνα με πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης, σε συνεργασία με τους εθελοντές Ιατρούς και τους Διευθυντές των Σχολικών μονάδων. Οι μαθητές και οι γονείς ενημερώνονται εγγράφως από τους Διευθυντές των σχολείων για τις ημερομηνίες εφαρμογής του προγράμματος.

Την ομάδα διεξαγωγής του προληπτικού ελέγχου στελεχώνουν ο εθελοντής ορθοπεδικός κ. Κωνσταντίνος Νικητόπουλος, η οδοντίατρος του Τμήματος Υγείας του Δήμου Παλλήνης κα Ανθή Παπαθανασίου, η Προϊσταμένη του Τμήματος Υγείας & νοσηλεύτρια, κα Βασιλική Θώμου και η επισκέπτρια υγείας κα Φωτεινή Γκίκα, όπου θα ενημερώνουν εγγράφως τους γονείς για την αναγκαιότητα περαιτέρω ιατρικής εξέτασης του παιδιού, ανάλογα με τα ευρήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης (Φειδιππίδου 25Α) Δημοτικό Κατάστημα Παλλήνης)πρώην Δημαρχείο Παλλήνης, στα τηλέφωνα 2132031604-5 και στα Δημοτικά Ιατρεία Παλλήνης Υψηλάντου 3, στο τηλέφωνο 210-6668888.