Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης - Κλείσιμο εκδηλώσεων με την παράσταση «Το άνθος του κάκτου»

Ένα ακόμα φθινόπωρο πολιτιστικών εκδηλώσεων με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και μουσικά αφιερώματα, όπου για ένα και πλέον μήνα χρωμάτιζε την καθημερινότητα της πόλης μας προσφέροντας στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, έφτασε στο τέλος του.

Σε αυτό το πλαίσιο και κλείνοντας τις εκδηλώσεις της διοργάνωσης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου η Θεατρική Ομάδα Φίλοιστρον –Φ.Ε.Σ. «Η ΚΑΝΤΖΑ» παρουσίασε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα το περίφημο έργο των Μπαριγιέ και Γκρεντύ «Το άνθος του κάκτου» σε σκηνοθεσία Σάσας Γεωργοπούλου-Γκούβελου.

Ένας διάσημος γιατρός ζει μια ευτυχισμένη ζωή μέσα στο ψέμα. Έχει μία αυστηρή βοηθό που τον λατρεύει και τον φροντίζει σαν γυναίκα του, μία φιλενάδα που τον νομίζει παντρεμένο, όπως της έχει πει για να μην τον καταπιέζει και τους πλούσιους και θεότρελους πελάτες του μεταξύ των οποίων και τον ηλικιωμένο ερωτομανή θείο του. Όταν ο γιατρός αναγκάζεται να χωρίσει από την «φανταστική» γυναίκα του, τον ρόλο της οποίας αναλαμβάνει να παίξει η βοηθός του, αρχίζει μια σειρά από απίστευτες κωμικές καταστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί ο «κάκτος», όπως αποκαλεί την βοηθό του που επιτέλους ανθίζει...

Για ακόμα μια φορά η θεατρική ομάδα της Κάντζας κατάφερε να μας παρουσίασει μια άκρως προσεγμένη και καλοδουλεμένη παράσταση αντάξια της επιτυχημένης και μακροχρόνιας πορείας της στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Οι ηθοποίοι απέδωσαν τα μέγιστα και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό το οποίο είχε τη χαρά να παρακολουθήσει ένα πραγματικά ευχάριστο έργο.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την θερμή συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μας, γεγονός το οποίο μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε προσανατολισμένοι προς την προαγωγή του πολιτισμού μέσα από δρώμενα που απευθύνονται στην ψυχή και στο συναίσθημα με τελικό στόχο την πολιτιστική καλλιέργεια και την διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων.