Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Βρήκε η μύγα ευκαιρία να μας κάνει την κυρία… του Βασίλη Δημητριάδη

Βασίλης Δημητριάδης
Δ/ντης της Φωνής του
Γέρακα - Μέλος του Τοπικού
Συμβουλίου της ΔΕ Γέρακα
Υπάρχουν κάτι τυπάκια “που το παίζουν αυθεντία”, και τα οποία θεωρούν πως “ήγγικεν η ώρα” και ωρίμασαν οι συνθήκες για να ξεκολλήσουν επιτέλους από το πολιτικό περιθώριο. Είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου μάλιστα, που πιστεύουν πως η εντυπωσιακή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στην δική τους ανυπαρξία, πως δηλαδή η ψήφος διεξόδου και διαμαρτυρίας μιας ολόκληρης κοινωνίας, οφείλεται στον πληκτρολογιακό αγώνα τους και τα βλακώδη σχόλιά τους μέσα από τα blogs και το facebook.

Δεν είναι άλλοι από αυτούς που είχαν το κόμμα τους επί δεκαετίες καθηλωμένο στο 5% ενώ παράλληλα συμπεριφέρονταν στον…“Λαουτζίκο” σαν την Μανταμ Σουσού στο έργο του Ψαθά. Θα μου πείτε… και οι ψυχίατροι τι θα κάνουν; Κλέφτες θα γίνουν; Ε.. ναι σωστά!

Και δεν αναφέρομαι μόνο στις ντόπιες ψευδοαριστερές καρικατούρες των 40 – 50 σταυρών προτίμησης που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς ως Μεσσίες του τόπου, κάτι ανύπαρκτα πολιτικά τυπάκια, που κανείς ποτέ δεν τα έχει δει σε κοινωνικές δραστηριότητες και που έχουν την εντύπωση πως απόκτησαν ξαφνικά κάποια πολιτική οντότητα και μπορούν να μιλούν και να συμπεριφέρονται περιφρονητικά για όλους τους άλλους!

Υπάρχουν και αυτοί που βρέθηκαν να μιλούν και από τα έδρανα της Βουλής, κάποιοι μάλιστα ντυμένοι σαν… λατινοαμερικάνοι επαναστάτες να βγάζουν πύρινους εξεγερτικούς λόγους που εκτιμώ πως θα είχαν προβάρει αρκετές φορές στα “αριστερά” μπαράκια της πλατείας Εξαρχείων…

Άλλοι πάλι δήλωναν υπερήφανα πως “έχουν πηδήξει την μισή Αθήνα”μία δήλωση που με εντυπωσίασε πάρα πολύ, τόσο που τους λυπήθηκα διότι κατανόησα το πρόβλημά τους από την έλλειψη… αφόδευσης που θα τους ταλαιπωρεί….

Σε όλα αυτά τα ανύπαρκτα (πολιτικά και κοινωνικά) τυπάκια, (ντόπια ή όχι) έχω ξεκαθαρίσει από καιρό πως θα με έχουν απέναντι πάντα και παντού, ακόμα και αν η δική μου ψήφος και η δική τους έτυχε κεντρικά να ταυτιστούν. Και αυτό το γεγονός φυσικά δεν οφείλεται στην… καταλυτική τους παρουσία στα πολιτικά πράγματα αλλά σε λόγους που έχουν να κάνουν με την δική μου έκφραση πολιτικής διαμαρτυρίας στα μνημόνια, στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, στο ξεπούλημα της Εθνικής κυριαρχίας και σε ένα σωρό ακόμα λόγους. Πως είπατε; Σκληρά λόγια; Ναι τόχω αυτό.

Πάντα δείχνω ποιους εκτιμώ και πάντα δείχνω ποιους περιφρονώ μέχρι αηδίας, δεν έχω μάθει να κρύβω τα συναισθήματά μου και στους χρήσιμους και στους αξιοπρεπείς αλλά και στους ανεπαρκείς, αλλά κυρίως στους δήθεν και στους βλάκες. Προφανώς οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά -όλοι- σε ποια κατηγορία κατατάσσω τον καθένα τους και είναι περιττό να συνεχίσω.

Βέβαια εν γνώση μου αποδέχτηκα και γω να παίξω και τον ρόλο του… “χρήσιμου ηλίθιου” να προσέχουν όμως γιατί τους διαβεβαιώνω ότι δέν είμαι! (Ο όρος “χρήσιμοι ηλίθιοι” αποδίδεται -άλλοι διαφωνούν- στον Λένιν και αφορούσε τους υποστηρικτές των Μπολσεβίκων έξω από τη χώρα του)… Αυτόν τον ρόλο λοιπόν μπορεί να τον έπαιξα και μαζί με εμένα πολλοί ακόμα συμπατριώτες μου, (δέκα φορές περισσότεροι από το ανφά γκατέ της μιζέριας που προϋπήρχε) αλλά το καλό που τους θέλω… μη μας το θυμίζουν γιατί δεν τους συμφέρει καθόλου!

Βεβαίως θα μου πείτε από το αυτή τελικά την… συνάντηση“χρήσιμων” και άχρηστων «ηλιθίων» τι βγήκε; Αποκαλύφθηκε μια εικόνα που προκαλεί… τρόμο όσο δέκα τροϊκες μαζί και αυτό προκαλεί ανησυχία τόση ώστε να ζυγίσουμε πολύ σοβαρά τα πράγματα όταν θα πάμε μπροστά στην κάλπη.

Άλλωστε έχω αρχίσει να τρέμω στην ιδέα πως οι “βλαχοδήμαρχοι”και κατά συνέπεια κι οι “βλαχοσύμβουλοι” τους, θα… τεθούν υπό πολιτικό διωγμό από τα… κατεστημένα συριζαίικα στρατά, λόγω αρνητικής “αριστερής” πιστοποίησης με κριτές κάτι τύπους και τύπισσες -απομεινάρια του 5%- σαν αυτούς που περιέγραψα πιο πάνω, που με την βοήθεια ενός μάτσου άλλων που ξόμειναν από το χώρο του πάλαι ποτέ τοπικού ΠΑΣΟΚ (να τους χαίρονται) και που δήλωσαν υποταγή στο αποτυχημένο πολιτικά και κοινωνικά, τοπικό κομματικό κατεστημένο του ΣΥΡΙΖΑ του 5% μήπως και επιβιώσουν πολιτικά!

Εγώ δεν είμαι αυτής της «συνομοταξίας» και αυτό θα το έχουν αντιληφθεί πια. Γι αυτό ας σταθούν μακριά μου και σε… απόσταση ασφαλείας!

Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να βάλω με την αδράνειά μου σε περιπέτειες τον Δήμο Παλλήνης για χάρη τους. (καταλαβαίνω απόλυτα την απορία σας για το πως βάζω σε περιπέτειες όλη τη χώρα αλλά… όχι το Δήμο Παλλήνης). Πρώτον να μη δένουν «κόμπο»την τελική μου επιλογή στην κάλπη, δεύτερον αυτό έχει να κάνει με την εκτίμησή μου για το πόσο πολύ πιο επικίνδυνη είναι η περιπέτεια που περνάει σήμερα ο Ελληνικός Λαός και τρίτον ότι στο Δήμο Παλλήνης υπάρχει αποδεδειγμένα ικανότατη Διοίκηση!

Τελειώνοντας επειδή θεωρητικά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο οι δρόμοι μας -κεντρικά- να ξαναταυτιστούν… Αυτό όμως πλέον προϋποθέτει να υπάρξει αναλογική αντιπροσώπευση στην κομματική δομή του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα εκλογικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν, που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπου όλος αυτός ο συρφετός είτε θα γίνει ξανά μία γραφική μειοψηφία, είτε άλλο κόμμα, “σύριζα” του μηδενός, ή… άντε άλλη μία ημικατηργημένη «συνιστώσα».

(Υ/Γ) Ειλικρινά με πιάνει τρόμος και προβληματίζομαι πολύ, ακόμα και με τη σκέψη, ότι πολλοί από τους περιγραφόμενους σε περίπτωση Κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσουν θέσεις μέσα στον Κρατικό μηχανισμό (Διοικητές, γραμματείς, φαρισαίοι κλπ)…