Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Θετική ανταπόκριση στην εκδήλωση για την Ακράτεια Ούρων

Mε μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013, ενημερωτική εκδήλωση για τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους κατοίκους της περιοχής, με θέμα «Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Ακράτεια Ούρων», στο ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Παλλήνης, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παλλήνης, κος Αθανάσιος Ζούτσος, ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα της ενημέρωσης για την πρόληψη και προστασία της Υγείας.

Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση των διοργανωτών και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία που πραγματοποίησε ο κος Δημήτριος Δρακόπουλος, Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος για την Ακράτεια Ούρων, ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο αριθμό γυναικών αλλά και σημαντικό ποσοστό ανδρών.

Ο κος Δρακόπουλος ανέφερε ότι η ακράτεια ούρων είναι ένα σύμπτωμα το οποίο πάντα οφείλεται σε κάποια παθολογική κατάσταση. Επηρεάζει αρνητικά σε πολύ μεγάλο βαθμό την κοινωνική, επαγγελματική και οικογενειακή ζωή των πασχόντων, επιβαρύνοντας σοβαρά την ψυχολογία τους. Παρουσίασε επίσης, τα είδη της ακράτειας, τα αίτια, τους τρόπους διάγνωσης, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι για την ακράτεια ούρων υπάρχει λύση μέσω φαρμακευτικής αγωγής και ειδικών ασκήσεων και όπου απαιτείται, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική πράξη.

Οι ασθενείς θα πρέπει να επισκέπτονται άμεσα τον ειδικό ουρολόγο ώστε να λαμβάνουν βοήθεια και να προλαμβάνουν τις δυσάρεστες συνέπειες της ακράτειας ούρων.

Το κοινό υπέβαλε σειρά ερωτημάτων στον ομιλητή εστιάζοντας σε θέματα σχετικά με την πρόληψη της ακράτειας, το ρόλο της διατροφής, της ηλικίας, καθώς και παθήσεων που πιθανόν υπάρχουν στον οργανισμό, λαμβάνοντας έτσι πολύ χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές.