Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Την άμεση κατασκευή και λειτουργία του 3ου Δημοτικού και του 3ου Νηπιαγωγείου Γέρακα ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης

Προς όλες τις αρμόδιες αρχές και ειδικά προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), διαβιβάστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης, μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ.Αθανάσιου Ζούτσου, περί αναγκαιότητας κατασκευής του 3ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Νηπιαγωγείου Γέρακα.

Η κατασκευή των ανωτέρω σχολικών μονάδων είναι επιτακτική, αφενός λόγω του υπερδιπλασιασμού - άρα και των αναγκών - του πληθυσμού της ΔΕ Γέρακα του Δήμου Παλλήνης, αφετέρου καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν οι ευκαιρίες αξιοποίησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την χρηματοδότηση της κατασκευής του.

Ακολουθεί η εισήγηση του Δημάρχου Παλλήνης κ.Αθανάσιου Ζούτσου στο Δημοτικό Συμβούλιο:

«Όλοι γνωρίζουμε, πόσο απαραίτητη είναι η κατασκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα και 3ου Νηπιαγωγείου Γέρακα, η οποία δεν έχει προχωρήσει εδώ και χρόνια, εκ του λόγου ότι, όπως μας είχε τότε ενημερώσει ο ΟΣΚ, τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος ανάδοχος, μετά από σχετική δημοπρασία, παραιτήθηκαν ενώ ανέφεραν ότι εξέταζαν την περίπτωση επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού.

Για την επίσπευση της κατασκευής του εν λόγω έργου, τόσο ο ΟΣΚ, όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του πρώην Δήμου Γέρακα,

είχαν καταβάλει τεράστια προσπάθεια, για τη μεταστέγαση του κτιρίου η οποία υλοποιήθηκε εντός του διμήνου των θερινών διακοπών του σχολείου του έτους 2010, προκειμένου να ξεκινήσουν εγκαίρως οι εργασίες κατασκευής του 3ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου Γέρακα.

Παρ΄ όλες τις προσπάθειές μας, σαν δημοτική αρχή του τότε Δήμου Γέρακα, παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη απογραφή δείχνει υπερδιπλασιασμό του πληθυσμού της ΔΕ Γέρακα του Δήμου μας, γεγονός που καταδεικνύει πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη για εξεύρεση σχολικής στέγης, το συγκεκριμένο έργο δεν έχει σημειώσει καμία πρόοδο, με ορατό τον κίνδυνο να χάνονται πλέον και οι ευκαιρίες αξιοποίησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων για την χρηματοδότηση της κατασκευής του.

Ως έχοντες άμεσο συμφέρον και έντονο ενδιαφέρον για την εξέλιξη του εν λόγω έργου, ως άμεσα θιγόμενοι από την ολιγωρία, επί 10 ετίας, των αρμοδίων και χωρίς καμία διάθεση ανάμιξης σε θέματα που τυχόν άπτονται της ευθύνης και αρμοδιότητάς του ΟΣΚ, οφείλουμε να επανέλθουμε στο θέμα και επαναδιατυπώνουμε την γνωστή άποψή μας, ως προς την επίλυση του θέματος με τον πλέον προσφορότερο και συντομότερο, χρονικά, τρόπο.

Κλείνοντας, ζητούμε από τον ΟΣΚ να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια η οποία θα διασφαλίζει την άμεση κατασκευή και παράδοση σε λειτουργία του εν λόγω σχολικού κτιρίου».

Η εισήγηση του Δημάρχου Παλλήνης υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και κοινοποιήθηκε ως ακολούθως:

· Γραφείο Πρωθυπουργού,
· Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,
· Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,
· Γενικό Γραμματέα Παιδείας και Θρησκευμάτων,
· Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων,
· Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν.Αττικής,
· Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής.