Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μην ξεχνάτε το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων προσφοράς και αλληλεγγύης μέσα από τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Δήμαρχος Παλλήνης απευθύνει κάλεσμα ανθρωπιάς σε όλους τους δημότες.

Το κάλεσμα αφορά τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και ότι άλλο προτίθεται να προσφέρει αλληλέγγυα ο κάθε ένας πολίτης.

«Στόχος μας είναι να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η κρίση μας δίνει τη δυνατότητα να αποδείξουμε ότι παραμένουμε… άνθρωποι και ότι νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας», είπε στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο Δήμαρχος, κατά την επίσκεψή του την περασμένη Παρασκευή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παλλήνης συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του από το 2011 έως και σήμερα, με στόχο την κοινωνική προστασία και μέριμνα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Να σημειωθεί ότι εξυπηρετούνται συνολικά 380 οικογένειες - δικαιούχοι, σε μηνιαία βάση, αριθμός που δυστυχώς αυξάνεται συνεχώς.

Επιδίωξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι να συμβάλει μέσα από οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών.

Προβάλει, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί, με βάση τα αιτήματα και τις ανάγκες, τον πληθυσμό της πόλης μας καθώς και άλλους συλλογικούς φορείς, ιδιώτες, τοπικές επιχειρήσεις κλπ. για να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του κοινωνικού ιστού της πόλης μας.

Προμηθεύει με προϊόντα δημότες της Παλλήνης που βρίσκονται σε αδυναμία, εξασφαλίζοντας την ισονομία και την αξιοπρέπεια των ωφελουμένων.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου διανέμονται κάθε μήνα δωρεάν και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, σε δικαιούχες ομάδες πολιτών:

· Τυποποιημένα τρόφιμα,
· Είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας,
· Είδη βρεφοανάπτυξης,
· Είδη ένδυσης και υπόδησης,
· Είδη οικιακού εξοπλισμού,
· Εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην επιχορήγηση του Δήμου αλλά και στις χορηγίες πολιτών, τοπικών επιχειρήσεων, μεγάλων σούπερ μάρκετ. Μπορείτε και εσείς να ενισχύσετε το Κοινωνικό Παντοπωλείο με είδη πρώτης ανάγκης (είδη διατροφής, είδη ατομικής υγιεινής, οικιακά είδη καθαρισμού)

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί καθημερινά από τις 08:30 έως τις 14:30, επί της οδού Μιαούλη 28 στη ΔΕ Γέρακα του Δήμου Παλλήνης.