Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Παλλήνης: Εκπαίδευση στη βασική υποστήριξη της ζωής

Τα δευτερόλεπτα τρέχουν... αν δεν κάνεις κάτι ο διπλανός σου μπορεί να χαθεί.

Ξέρεις όμως τι να κάνεις; 

Οι περισσότεροι από μας δεν γνωρίζουν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν περιστατικά πνιγμού, αιφνίδιας κατάρρευσης ή ακόμη και μια απειλητική καρδιακή προσβολή. Ευχόμαστε απλά να μη μας τύχει.

Αν όμως μας τύχει; Αν τύχει στο παιδί μας, στο γονιό μας, στο διπλανό μας;

Αυτή τη πιθανή άγνοιά μας έρχεται να καλύψει ο Δήμος Παλλήνης με την Ανοιχτή Εκπαίδευση των δημοτών για βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και βασική υποστήριξη της ζωής και αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά που διοργανώνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου από 10:00 έως 14:00 στην πλατεία Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη.

Η εκπαίδευση αφορά στη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση περιστατικών πνιγμού σε βρέφη και παιδιά.

Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.

Η εκπαίδευση θα γίνει από Εθελοντές εξειδικευμένους επιστήμονες-διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ.