Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΟ... ΘΕΙΑ - Μια ξεχωριστή παράσταση από τη Θεατρική ομάδα "ΚΡΙΣΗΣ" και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παλλήνης

Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για περισσότερες
Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση, ένα έργο γραμμένο για την σημερινή πραγματικότητα και καθημερινότητα, παρουσίασε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παλλήνης στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικός Σεπτέμβριος 2012», που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η παράσταση, από τη Θεατρική ομάδα «ΚΡΙΣΗΣ», στο γεμάτο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα. Πραγματικά όσοι δεν ήρθατε χάσατε.

Αντί να περιγράψω εγώ την παράσταση, διαβάστε καλύτερα τι λένε οι συντελεστές της και δείτε αποσπάσματα (Videos από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Παλλήνης)




"Όταν γεννιόταν η ιδέα της δημιουργίας μιας νέας θεατρικής ομάδας με τίτλο «Ομάδα ΚΡΙΣΗΣ», τις ίδια εκείνες ημέρες στην Αθήνα, στο «ΓΚΑΖΙ», ετοιμαζόταν ένα καινούργιο θέατρο με τίτλο «ΑΒΑΤΟΝ».
Σε μια άλλη άκρη της Αττικής σε μια ταράτσα του Αυγούστου που φίλευε η Εύβοια απέναντι τα μελτέμια της, γεννιόταν η πρώτη μου θεατρική κωμωδία, που έμελε να γίνει και το πρώτο ανέβασμα τούτης της θεατρικής ομάδας. Μα και το πρώτο ανέβασμα το νέου αυτού θεάτρου.
Μια κωμωδία που ξεπήδησε ξάφνου μπροστά μου καθώς είχα το προσκλητήριο του ΙΚΑ ανά χείρας, και με παρέσυρε να αφήσω για λίγο στην άκρη όλες μου τις μουσικές συνθέσεις μα και όποιο λογοτεχνικό κείμενο συνέγραφα εκείνο τον καιρό και να παρασυρθώ στην αφήγηση μια θεατρικής κωμωδίας.
Γράφτηκε σε ένα μήνα, με κέφι λαχανιασμένο να ξεφύγω έλεγα από τη μαυρίλα που μας καταδίωκε.
Και έτσι με το ίδιο κέφι το άρπαξε και ο νιογέννητος θίασος και το έτρεξε ακόμη γρηγορότερα προς το καινούργιο θέατρο!"
Η συγγραφέας Μαριέλλη Σφακιανάκη Μανωλίδου



Ο θίασος νέος, το έργο φρέσκο, σύγχρονο, άπαικτο «ΝΟ… ΘΕΙΑ». Γράφτηκε σήμερα για να παιχτεί σήμερα!
Γιατί πιστεύω πως ο συγγραφέας πρώτα απ’ όλα, καλείται να καταθέσει τη μαρτυρία του για την εποχή του!
Καθρέφτης της σκληρής Ελληνικής πραγματικότητας!
Το γέλιο όμως που αναδύεται ξορκίζει τη θλίψη, τη μιζέρια και την απογοήτευση, και αποκαλύπτει το λαμπερό πρόσωπο της αισιοδοξίας και της δημιουργικότητας.
Αυτά τα συναισθήματα προσπαθήσαμε να αναδείξουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε, για να σας προσφέρουμε χαρά και γέλιο αυτό το βράδυ που είσαστε κοντά μας, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια ότι «οι άνθρωποι φοράνε το χαρακτήρα τους, όπως ο λύκος το τομάρι του»!
Η σκηνοθέτης ΚΙΚΗ Αυγουστάτου

Ο θεατρική ομάδα «ΚΡΙΣΗΣ» αποτελείται από τους:
Μάκης Αρβανιτάκης
Σωτήρης Νάνος
Γιώργος Μπούγος
Ανδρομάχη Γεωργίου
Βάσω Κοτσίρη
Στεφέλενα Κόνιαρη
Μιχάλης Τσικαλάκης