Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Θύμα τροχαίου μαθητής του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης

Τροχαίο ατύχημα συνέβη χθες, την ημέρα των Αγιασμών των Σχολειών, με θύμα μαθητή του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης Παλλήνης. Το ατύχημα συνέβη επί της Λεωφόρου Μαραθώνος και από αυτά που μαθαίνω "ευτυχώς" ο μαθητής δεν διατρέχει κίνδυνο.

Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση (11/9/2012) στην οποία μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας των μαθητών που διέρχονται τη Λεωφόρο Μαραθώνος.

Όπως είπαν οι δύο προηγούμενοι Δήμαρχοι της Παλλήνης (Κωνσταντάς και Γκοτσόπουλος) είχαν και οι δύο ζητήσει στο παρελθόν την κατασκευή πεζογέφυρας στο συγκεκριμένο σημείο και έλαβαν αρνητικές απαντήσεις με το αιτιολογικό της χαμηλής χρήσης. Δηλαδή οι αρμόδιοι δεν έθεσαν οικονομικό ζήτημα, αλλά τους είπαν ότι όπου έχουν κατασκευαστεί πεζογέφυρες η χρήση τους είναι χαμηλή γι' αυτό και δεν προκρίνονται ως λύση.



Στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι κανείς από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει αντίρρηση στην επαναφορά του θέματος της πεζογέφυρας ή καλύτερα των πεζογέφυρων γιατί είναι κι άλλα τα επικίνδυνα σημεία.

Για μια ακόμη φορά σ' αυτό τον τόπο οι υπεύθυνοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και κυρίως δεν ακούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι σε θέση να ξέρει καλύτερα τα τοπικά ζητήματα. Το ζήτημα λοιπόν της ασφαλούς διέλευσης των μαθητών από τη Λεωφόρο Μαραθώνος είναι μείζονος σημασίας για μας αγαπητοί κύριοι του Υπουργείου και αν δεν προκρίνετε για τους δικούς σας λόγους τις πεζογέφυρες τότε υποδείξτε μας εσείς τη λύση που θα δημιουργεί συνθήκες ασφαλείας. Και μάλιστα στο βαθμό που γνωρίζω τις προθέσεις του Δημάρχου η λύση που θα μας υποδείξετε θα υλοποιηθεί άμεσα.