Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ηλεκτρονικά οι παραγγελίες των προϊόντων που διατίθενται με τη διαμεσολάβηση του Δήμου Παλλήνης


Ένα νέο site του Δήμου Παλλήνης μέσω του οποίου θα γίνονται οι παραγγελίες των προϊόντων που διατίθενται με τη διαμεσολάβηση του Δήμου, δημιουργήθηκε προσφάτως.

Πρόκειται για το www.marketpallinis.gr μέσω του οποίου ο Δήμος Παλλήνης θα έχει μια συνεχή παρέμβαση στο καταναλωτικό κίνημα φέρνοντας δίπλα-δίπλα παραγωγούς και καταναλωτές.

Ο Δήμος Παλλήνης πετυχαίνει μια ακόμη Πανελλαδική πρωτιά με αυτό το site, αλλά και με την πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείονται όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο internet. Στα Δημοτικά καταστήματα θα μπορούν να κάνουν και πάλι τις παραγγελίες τους, οι οποίες θα καταχωρούνται από το Δήμο.

Για όσους έζησαν την εμπειρία της πατάτας το www.marketpallinis.gr σημαίνει:

  • Τέλος οι ουρές στο Δημοτικά καταστήματα
  • Τέλος στις ατελείωτες εργατοώρες (προσωπικού και εθελοντών) για την καταχώρηση των παραγγελιών
  • Τέλος το "εγώ είχα παραγγείλει τόσο και δεν μου το δώσατε"
  • Τέλος στο "εγώ είχα παραγγείλει αλλά δεν γράψατε την παραγγελία μου"
  • Τέλος στο "θέλω λίγο παραπάνω" και στο "βύσμα" για την προμήθεια του παραπάνω
  • Τέλος στο "φταίνε οι παραγωγοί που δεν έφεραν ακριβώς την ποσότητα" 

Δείτε το Δελτίο Τύπου του Δήμου:

Marketpallinis.gr: Βελτιώνουμε τις υποδομές για τις παρεμβάσεις μας στο καταναλωτικό κίνημα

Στο πλαίσιο των κοινωνικών του δράσεων ο Δήμος Παλλήνης αποφάσισε να παρέμβει στο καταναλωτικό κίνημα με τη διαμεσολάβηση μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. Συγκεκριμένα, ο δήμος έρχεται σε επαφή με παραγωγούς ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές, χωρίς μεσάζοντες, παρέχοντας την υλικοτεχνική υποδομή και συντονίζοντας τη διαδικασία.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης από τους δημότες και της ανάγκης βελτιστοποίησης της διαδικασίας σε οικονομικούς αλλά και χρονικούς όρους, προβήκαμε στην ανάπτυξη ενός εργαλείου που θα απλοποιήσει, διευκολύνει και αυτοματοποιήσει τη διαδικασία με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Είμαστε ο πρώτος φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης που προχωράμε στην δημιουργία μιας τέτοιας εφαρμογής προκειμένου να στηρίξουμε τις παρεμβάσεις μας στο καταναλωτικό κίνημα.

Συγκεκριμένα με τη χρήση τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα αναπτύχθηκε ένα διαδικτυακό εργαλείο το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο δημότη να ενημερώνεται για τις τρέχουσες διανομές προϊόντων, να προβαίνει σε παραγγελίες, να επεξεργάζεται τις παραγγελίες του, να εκτυπώνει αποδεικτικά παραγγελίας, και να εκδηλώνει ενδιαφέρον για προϊόντα που θα ήθελε να διανεμηθούν. Ταυτόχρονα, μπορούν οι προμηθευτές να πληροφορούν το Δήμο για τα προϊόντα τους καταγράφοντάς τα στην ειδική φόρμα που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό και δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Με αυτό τον τρόπο δίνεται ένα εργαλείο στον πολίτη για την καλύτερη εξυπηρέτησή του και ένα εργαλείο στο Δήμο για να διαχειρίζεται αποδοτικότερα τα αιτήματα των πολιτών και να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία.

Την εφαρμογή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε είτε μέσω του site www.pallini.gr είτε απευθείας στη διεύθυνση www.marketpallinis.gr