Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη και το Νίκο Γκάτσο από το 2ο Γυμνάσιο Γέρακα

Ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από την ποίηση των Οδυσσέα Ελύτη και Νίκου Γκάτσου απόλαυσαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς που παρακολούθησαν την εκδήλωση – αφιέρωμα στους δύο έλληνες ποιητές που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Γυμνάσιο Δημοτικής Ενότητας Γέρακα την Τετάρτη 16/5/2012.

Μέσα από την αφήγηση αποσπασμάτων από τις ποιητικές συλλογές και το τραγούδι από την σχολική χορωδία δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα, μια ολοκληρωμένη γνώση για τη ζωή και το έργο των δύο μεγάλων Ελλήνων ποιητών.

Ήταν πράγματι μια καταπληκτική εκδήλωση αφού κατόρθωσε να μαγέψει, να συγκινήσει και να καθηλώσει όσους παραβρέθηκαν.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος, ο οποίος απευθυνόμενος στο κοινό ανέφερε: «Τέτοιες δράσεις αποτελούν μια πνευματική όαση εν μέσω, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής κρίσης, κατάρρευσης των πνευματικών και ηθικών αξιών, ένα φως που δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται στη διαφθορά και τη μιζέρια που κυριαρχεί γύρω μας. Ως Δήμος έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε έμπρακτα τον τομέα της παιδείας και η πόρτα μας θα συνεχίσει να είναι πάντα ανοικτή για την εκπαιδευτική κοινότητα, ιδιαίτερα στους ίδιους τους μαθητές και τους εκπροσώπους τους».

Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για περισσότερες φωτογραφίες